• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Başkan Köksoy, AVM Bölge İçin Lokomotif Bir Projedir

Başkan Köksoy, AVM Bölge İçin Lokomotif Bir Projedir
Ardahan Belediyesinin önemli projelerinden biri olan Alışveriş Merkezinin yapım çalışmaları devam ediyor.

Ardahan Belediyesinin önemli projelerinden biri olan Alışveriş Merkezinin yapım çalışmaları devam ediyor. İşadamı Lütfü Morkoç ve Eski Ak Parti Milletvekili Saffet Kaya ortaklığı ile yapılan AVM bu yıl sonunda bitirilmesi planlanıyor.

AVM projesinin Ardahan için çok önemli Lokomotif bir proje olduğunu söyleyen Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, "Şehrin merkezinde değişik tapu ve zilliyetlik problemleri çözülüp eski metruk binaların yıkılarak projelendirilmesi ve ihale aşamalarını bitirilerek bu aşamaya gelmesi büyük bir süreçtir. Bu süreç kolay bir süreç değil. Bunu başarmamıza katkıda bulunan Belediye meclis üyelerimize, Belediyede görev yapan arkadaşlarımıza teşekkür ederiz. Bu yapılan AVM 23 bin metrekare bir alana sahip .Bugünkü inşaat maliyetleri ile 15 milyon Liralık bir maliyeti var. Böyle bir yükün altına girip böyle bir inşaatı bitirmek bizim için çok ama çok önemlidir. Lütfü Morkoç böyle bir taşın altına gövdesini koymuştur. Kendisine ve Saffet Kaya'ya minnet borçluyuz. Kendilerine teşekkür ediyoruz" dedi.

Önceki gün Ardahan'a gelen ve çalışmaları yerinde inceleyen Saffet Kaya, Böyle bir büyük eseri Ardahan'a kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz dedi. Kaya yaptığı açıklamada "Bugün burada geçmişte eski yerini hatırladığımız bu AVM'nin yeri bihal ve virana bir şekildeydi. Tüm Ardahan'lı bu görünümden büyük bir rahatsızlık duyuyordu. Burası Belediye Bakınımız Faruk Köksoy tarafından projelendirilerek Ardahan'a bir AVM kazandırma çabasının bir ürünüdür. Şu an burada Ardahan'ın en büyük yatırımı gerçekleşiyor. Bu projeyi gerçekleştiren İşadamı kardeşimiz Lüftü Morkoç bey'e teşekkür ediyorum. Böyle bir sorumluluğun altına gövdesini koyarak kendini vakfetti. Böylesi ciddi bir yatırıma damgasını vurdu. Aynı şekilde her zaman çalışmaları ile gurur duyduğum Belediye Başkanı Faruk Köksoy'a da teşekkür ediyorum. Şahsımda Lütfü Morkoç ve Faruk Köksoy ile el ele gönül gönüle vererek buradaki büyük esere bir katkı sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz, Ardahan'da çok eserlerimiz oldu. Amacımız bu AVM'yi bu yıl bitirmek ve Ardahan'lıya yaz ve kış örnek bir ticari olgu ve ticari konsept olarak hizmet etsin. Bizim tek davamız Ardahan'ımıza büyük bir eser kazandırmaktır. Ardahan mutlaka gelişmeli değişmeli. Elbetteki hizmette sınır yok. Daha güzel hizmetlerin kazanılmasını temenni ediyoruz. Bu AVM'yi daha önceden alan müteahhitlerin şu veya bu nedenle inşaatı devam edememesi nedeniyle sürüncemede kalmasına gönlümüz kabul edemezdi. Bir kördüğüm oluşmuştu. Bu kördüğümü el ele ve gönül gönüle vererek çözdük. Bizler siyaseti nefsimiz için asla ve asla yapmadık. Her şeyimizi memleketimiz için yaptık. Bir gram dahi hizmet ediyorsak bundan büyük haz duyduk. Bizden sonraki arkadaşlarımızında bundan sonra görevlerini en yi şekilde yapacakları şüphesiz. Bu bir nöbet değişimiydi. Bugün varsınız yarın yoksunuz. Asıl olan gönüllerde kalabilmektir ve hizmetlerle anılmaktır. Önemli olan hoş bir seda bırakmaktır. Eğer bırakmazsak vay halimize. Bu memlekete 25 yılımı verdim. Tüm gayretimizi tüm enerjimizi, ayrım yapmadan bu memlekete hizmet etmek için harcadık." dedi.

MORKOÇ " ARDAHAN EKONOMİSİNE BÜYÜK BİR KATKI OLACAK"

Yaklaşık 15 Milyon liraya mal olacak AVM inşaat hakkında açıklamalarda bulunan İşadamı AVM ortaklarından Lütfü Morkoç , Ardahan'a yakışır bir yatırım yapmak için tüm mesailerini bu işe harcadıklarını belirterek, yapım işinin tamamlanması ardından AVM'nin Ardahan ekonomisine büyük katkı sunacağını söyledi.

Başkan Köksoy, AVM Bölge İçin Lokomotif Bir Projedir

Başkan Köksoy, AVM Bölge İçin Lokomotif Bir Projedir

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim