• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C

Başkan Kocaoğlu'ndan All Star açıklaması

Başkan Kocaoğlu'ndan All Star açıklaması
İzmir'deki oda, borsa ve işadamı derneklerinin oluşturduğu İzmir Başkanlar Kurulu, 2016'nın ilk toplantısını yaptı.

İzmir'deki oda, borsa ve işadamı derneklerinin oluşturduğu İzmir Başkanlar Kurulu, 2016'nın ilk toplantısını yaptı. Şehrin çeşitli meselelerinin görüşüldüğü toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, gündeme dair soruları cevapladı. Kocaoğlu, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) tarafından İzmir'den alınarak İstanbul'da yapılmasına karar verilen All Star karşılaşmaları ve yağmur sebebiyle çöktüğü iddia edilen NARBEL yolu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Toplantıya CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel, AK Parti İzmir eski milletvekili Tuğrul Yemişçi, CHP İzmir eski milletvekili Mehmet Ali Susam, İZSİAD Başkanı hasan Küçükkurt, EBSO Meclis Başkanı Salih Esen, EGİAD Başkanı Seda Kaya, İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, Ege İhracatçılar Birliği Başkanı Sabri Ünlütürk, İzmir Ticaret Borsası Meclis Başkanı Barış Kocagöz, BASİFED Başkanı Levent Akgerman, ESİAD Başkanı Mustafa Güçlü ve çok sayıda odanın geçmiş dönem başkanları katıldı.

Başkanlar, yılın ilk toplantısında İzmir'in 2016'daki yatırımlarını ve yürütülmesi gereken çalışmaları görüştü. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Başkan Kocaoğlu ise TBF tarafından önce Bursa'dan alınıp İzmir'e verilen 2016 All Star'ın, bir son dakika kararıyla İstanbul'a kaydırılması hakkında açıklamalarda bulundu. İptalin gerekçesinin Halkapınar Spor Salonu'nun tadilatı değil, kapasitesi olduğunu belirterek, "Bildiğim kadarıyla Halkapınar Spor Salonu'nun bir problemi yok. Bu işlerde İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa paylaşılmaya çalışılıyor. Benim görebildiğim gerekçe, Ülker Arena 15 bin kişilikmiş, Halkapınar 10 bin kişilik. Onu bir gerekçe olarak sundular. İzmir'de de yapılabilir. İzmir'de özellikle Karşıyaka'nın basketbol seyircisi bu yarışmaya destek verecektir ama söylenecek bir şey yok. bir dahaki sefere." dedi.

'NARBEL'DE GÖÇÜK YOK'

Aşırı yağışın ardından Narlıdere'deki NARBEL yolunda çökme yaşandığı iddiasını da cevaplayan Başkan Kocaoğlu, "Orada bir göçme söz konusu değil. Bugün belediye başkanımızın da bir açıklaması var, orada bir arsanın istinat duvarıyla ilgili bir çalışma o. Orada göçük olacak bir şey de yok. Yol tamamen kazıklı zaten. Bende, yolda bir göçük bilgisi yok, atlamış olacağımı sanmıyorum. Sadece Narlıdere Belediye Başkanımız'ın bir açıklaması var. Yanda bir istinat duvarı yapılması çalışmasıyla bir şeride indirilmiş, emniyet olarak. Zaten oraya o yolun yapılması, orası için olağanüstü bir yatırım, bir hizmettir. Orada bir problem söz konusu değil ama bakarız yarın, bir problem varsa da telafisini getiririz." şeklinde konuştu.

2016 yılında yatırımların devam edeceğini söyleyen Kocaoğlu, Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı'nın açılışı için tarih verdi. Kocaoğlu, "Adnan Kahveci Kavşağı'nın nisan itibariyle bitmesi gerekiyordu. 9 Ocak'ta açılışını gerçekleştiriyoruz. Zamanından önce açıyoruz. Hem arkadaşlarımız hem de biz mutluyuz. Oradan çevre yoluna, çevre yolundan 57. Topçu Tugayı'na bağlanacak bir proje. Sınırlı sayıda kamulaştırmalarımız kaldı. Onlar da tamamlanınca sahilden girip 57. Topçu Tugayı'na çıkılabilecek. Bu, Ankara asfaltını kuzeyden rahatlatacak bir proje. Bir de güneyden rahatlatacak Homeros Bulvarı projemiz var, onun da çalışmaları devam ediyor." dedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim