• BIST 8718.11
  • Altın 2246.98
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1771
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Başkan Kocaoğlu vatandaşlarla buluştu

Başkan Kocaoğlu vatandaşlarla buluştu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Selçuk ilçesini ziyaret ederek proje ve yatırımlarını anlattı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Selçuk ilçesini ziyaret ederek proje ve yatırımlarını anlattı. Vatandaşların taleplerine tek tek cevap veren Başkan Kocaoğlu, gittiği her yerde referandum sürecine ilişkin sorularla karşılaşması üzerine "Halkımızın duyarlılığı umut verici" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Selçuk ve mahalleleri ziyaret ederek yerinde halk toplantıları yaptı. Belevi, Zeytinköy, Çamlık ve Gökçealan'da vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Kocaoğlu, daha sonra Selçuk merkezde düzenlenen açık hava toplantısına katıldı. Yürüttükleri yatırım ve projeleri anlatan Kocaoğlu'na gittiği her yerde referandum sürecine ilişkin sorular da yöneltildi. Büyükşehir Belediye Başkanı, bu ilgiye ise "Halkımızın bu konudaki duyarlılığı, ülkemizin geleceğiyle yakından ilgili olması çok güzel ve umut verici" diye konuştu.

Belevi kahvesinde muhtar Tevfik Kağı ve vatandaşların sorunlarını dinleyen, yapılması gerekenleri tek tek not alan Başkan Aziz Kocaoğlu, yürütülen ve başlayacak çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Belevi'nde 1.5 kilometrelik asbest iletim hattını sağlıklı borularla yenilediklerini, içme suyu deposu yaptıklarını, 12 kilometrelik içme suyu projesinin sürdüğünü ve kanal şebekesi oluşturmak için de çalışmalara başladıklarını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, kent genelinde havaların düzelmesi ile birlikte asfalt ve kilit parke seferberliğine başlayacaklarını söyledi.

Küçük Menderes'in kurtarılması için göreve geldikleri günden bu yana arıtma yatırımlarına ağırlık verdiklerini ifade eden Başkan Kocaoğlu, "Küçük Menderes Havzasında 11 arıtma tesisi kurduk. Bütünşehir Yasası ile birlikte havzada Tire, Ödemiş, Kiraz ve Beydağ ilçeleri bize bağlandı. Hemen Tire arıtmasının ihalesine çıktık. Şu an yapımını sürdürüyoruz. Kiraz ve Beydağ arıtmaları için bir yandan proje ve yer arama çalışmalarımız sürüyor. Selçuk arıtma tesisinin projesini tamamladık, yer problemini çözmeye çalışıyoruz. Belevi'nde de paket arıtma tesisi yapacağız. Küçük yerleşimlerde paket arıtmaları yaparak çalışmalarımızı tamamlayacağız. Küçük Menderes'i temizlemek görevimiz. Çevre İl Müdürlüğü de sanayi tesislerini denetleyecek ve havzamızı koruyacağız. Böylelikle hem insanlarımız sağlıklı bir ortamda yaşacak hem de daha sağlıklı besleneceğiz" dedi.

İZBAN yıl sonunda Selçuk'ta

İzmir Büyükşehir ve TCDD işbirliği ile yürütülen Selçuk İZBAN hattı ile ilgili de vatandaşların sorularını yanıtlayan Başkan Kocaoğlu, Selçuk ve sağlık istasyonlarının bittiğini, Belevi istasyonu ile ilgili çalışmaların sürdüğünü belirterek, "TCDD'nin müteahhit firma ile ilgili aksaması oldu. Eleştirmek için söylemiyorum. Bizim de başımıza gelebilirdi. Eylül -Ekim ayı gibi onların da hattaki işleri bittiğinde, yıl sonuna doğru, en geç yılbaşında İZBAN Selçuk'a gelecek" dedi.

Belevi'nin ardından Zeytinköy'e geçerek muhtar Hüseyin Karadağ ve köy halkı ile sohbet eden Başkan Kocaoğlu, su deposunun yenilendiğini, 12 kilometre uzunluğunda içme suyu şebekesi yapıldığını ve kanal projesine başlanacağını belirtti; vatandaşlardan gelen talepleri tek tek dinledi. Zeytinköy'ün ardından Çamlık ve Gökçelan köylerini ziyaret eden Başkan Kocaoğlu, Gökçealan'da yaşayan vatandaşların yol genişletme talebi ile ilgili de güvenlik tedbiri amaçlı gerekli çalışmayı yapacaklarını söyledi.

Başkan Kocaoğlu vatandaşlarla buluştu

Başkan Kocaoğlu vatandaşlarla buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim