• BIST 9142.4
  • Altın 2325.583
  • Dolar 32.3735
  • Euro 35.0075
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Başkan Kocamaz: “Türkiye Cumhuriyeti, vatanı ve milletiyle sonsuza kadar yaşayacak”

Başkan Kocamaz: “Türkiye Cumhuriyeti, vatanı ve milletiyle sonsuza kadar yaşayacak”
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Türkiye Cumhuriyeti'nin vatanı ve milletiyle sonsuza kadar yaşayacağını belirterek, Cumhuriyet'in...

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Türkiye Cumhuriyeti'nin vatanı ve milletiyle sonsuza kadar yaşayacağını belirterek, Cumhuriyet'in kuruluşunun 93'üncü yılını ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

Başkan Kocamaz, Cumhuriyet'in 93. Yıl Dönümü ve Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı. Mesajında, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün öncülüğünde kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin, vatan toprakları ile birlikte milletin en değerli varlığı olduğunu vurgulayan Kocamaz, "İçinde bulunduğumuz iç ve dış kaynaklı sorunlarımızın çözüm yolu, Anadolu'nun 10 bin yıllık tarihini bilmekten, Selçuklu ve Osmanlı'yı tanımaktan, Çanakkale, Milli Mücadele ve Cumhuriyet ruhunu kavramaktan, çağdaş uygarlık, tam bağımsızlık ve tam demokrasi şuuruna ermekten, Türkiye'nin tüm renk ve birikimlerine saygı duymaktan geçmektedir. "Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Türkiye halkına Türk milleti denir" sözüyle vatandaşlık bilincinin ve huzurlu Türkiye'nin sırrını veren; tam bağımsızlığın temel şartının ekonomik bağımsızlık ve tam demokrasi olduğunu belirten Büyük Önderimiz, dün olduğu gibi bugün de yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir" dedi.

Halkın, 15 Temmuz darbe girişimine karşı ortaya koyduğu dik duruşa vurgu yapan Kocamaz, "15 Temmuz gecesi, Cumhuriyet tarihimizin en kanlı darbe girişimine karşı cesaretle direnen milletimiz, Atatürk'ün gösterdiği "çağdaş uygarlık düzeyi" hedefine gönülden bağlı olduğunu bir kez daha ispatlamıştır. İçinde bulunduğumuz sancılı sürecin, Anadolu'nun 10 bin yıllık sağlam köklerine ve Türkiye'nin tüm renklerine tutunarak ama bu vatan için ödediğimiz bedelleri de unutmayarak aşılabileceğini bir kez daha ortaya koymuştur. Çağdaş uygarlık hedefine ulaşmaya kararlı olan milletimiz; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır" sözünün aydınlattığı yolda; 93 yıl önce Cumhuriyeti kurarken duyduğu heyecan, inanç ve kararlıkla ilerlemektedir. Türkiye Cumhuriyeti'nin vatanı ve milletiyle sonsuza kadar yaşayacağına olan inancımız tamdır. Cumhuriyetimizin 93. yılı Mersin'imize ve ülkemize kutlu olsun. Sonuna kadar demokrasi, sonsuza kadar Cumhuriyet. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Türk milleti. Ne Mutlu Türküm Diyene" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim