• BIST 9511.06
  • Altın 2492.507
  • Dolar 32.5959
  • Euro 34.8056
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Başkan Kocamaz, Sarıkamış Şehitlerini Andı

Başkan Kocamaz, Sarıkamış Şehitlerini Andı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Sarıkamış Harekatı'nda Allahuekber Dağları'nda şehit olan on binlerce Mehmetçiği anarak, "Bayrağımızı...

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Sarıkamış Harekatı'nda Allahuekber Dağları'nda şehit olan on binlerce Mehmetçiği anarak, "Bayrağımızı bayrak, toprağımızı vatan eden ve Allahuekber Dağları'nın kara kışına vatan için koşan cesaret timsali şehitlerimizi dualarla yad ediyoruz" dedi.

Başkan Kocamaz, Sarıkamış Harekatı'nın 101. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajında, Anadolu'nun destansı kahramanlıklarıyla dolu bir tarihin eseri olduğunu belirten Kocamaz, Türk milletinin vatan uğruna her savaşa ölmek için girdiğinin bir göstergesinin de 22 Aralık 1914-15 Ocak 1915 tarihleri arasında gerçekleşen Sarıkamış Harekatı olduğunu vurguladı. Kocamaz, mesajında şunları kaydetti: "Dondurucu soğuk altında hiçbir zorluğa aldırmadan ve sonunu düşünmeden kol kola şahadete yürüyerek Türk milletinin en acı destanlarından birini yazan kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, onları minnet ve şükranla anıyorum. Bugün ülkemizin dört bir yanında, vatan ve millet sevdasıyla vazifeye koşan ve kutsal bildiği değerler uğruna canını feda etmekten çekinmeyen Mehmetçiğimizin destanlaştırdığı Sarıkamış'ta on binlerce askerimiz şahadete yürümüştür. Sarıkamış'taki cesaret ateşini Allahuekber Dağları'nın karları dahi söndürememiş, vatan için çarpan yüreklerin heyecanını soğuk dindirememiştir. Sarıkamış Harekatı'nın yıl dönümü vesilesiyle bayrağımızı bayrak, toprağımızı vatan eden ve Allahuekber Dağları'nın kara kışına vatan için koşan cesaret timsali şehitlerimizi dualarla yad ediyoruz. Nesilden nesle onurla gururla aktarılan bu destanın ve merhum kahramanlarımızın aziz hatıralarının yaşatılarak, yaptıkları fedakarlıkların bilinmesi ortak mesuliyetimizdedir. Bu vesileyle başta son dönemde yitirdiğimiz kahraman şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimizi saygıyla anıyorum. Milletimizin bir daha böyle acılar yaşamamasını temenni ediyorum."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim