• BIST 9747.45
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Başkan Kocamaz, Muhtarların Sorunlarını Dinledi

Başkan Kocamaz, Muhtarların Sorunlarını Dinledi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek, sorunlarını dinledi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek, sorunlarını dinledi. Kocamaz, muhtarlara 2016 yatırım planlarını da anlatarak, "Söylediğimiz gibi yatırımlarımızı bir bir hayata geçiriyoruz" dedi.

Başkan Kocamaz, Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Tesisleri'nde 13 ilçeden yaklaşık 60 muhtarın katılımıyla bir toplantı düzenledi. Toplantıda, genel sekreter yardımcıları ve ilgili daire başkanları ile birlikte muhtarların sorunlarını dinleyerek, 2016 yatırım planları hakkında bilgi veren Kocamaz, belediyecilik ve millete hizmetin bir gönül işi olduğunu belirterek, "Mersinlilere verdiğimiz sözleri yerine getirmek için yoğun bir gayret içerisindeyiz. Ne söz verdiysek bir bir yerine getiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Mersin genelinde yapılan asfalt çalışmaları hakkında muhtarlara bilgi veren Kocamaz, Büyükşehir Belediyesi olarak kendilerine üç yıl için hedef koyduklarını anımsatarak, "Özellikle asfalt çalışmalarımız ile ilgili bu hedefi bir yıl öne çekiyoruz. İnşallah 2016 sonuna kadar asfaltlanmamış yol kalmayacak. Ana yollar bizim görevimiz, köylerin içi ise ilçe belediyelerinin sorumluluk alanında yer alıyor. İnşallah onlar da bu eksiklikleri giderirler ve orada yaşayan vatandaşlarımız hak ettiği hizmeti alır" diye konuştu.

"YATIRIMLARIMIZI BİR BİR HAYATA GEÇİRİYORUZ"

2016 yılı içerisinde 650 tane köyün mezarlık planlamasını yaptıklarını kaydeden Kocamaz, yılda 200 mezarlığın bakımı ve çevre düzenlemesi ile ilgili gerekli çalışmaların yapılacağını bildirdi. Ayrıca, mobil yıkama araçlarının hizmet vereceğini dile getiren Kocamaz, şöyle devam etti: "20 yeni araç daha alıyoruz. Bu araçlarımız ihtiyaç duyulan yerlerde hizmete sunulacak. Bir taraftan hizmet üretirken diğer taraftan vatandaşlarımızın belediye hizmetleriyle ilgili değerlendirmelerini tespit ediyoruz. Bu değerlendirmeler çerçevesinde de vatandaşların memnuniyetlerinin artması bizi sevindiriyor. Göreve geldiğimizde "İlk yıl yapılanma, plan ve proje hazırlığıyla geçecek, ikinci yıl da yatırımlar başlayacak" demiştik. Söylediğimiz gibi yatırımlarımızı bir bir hayata geçiriyoruz."

Sorumluluk alanlarında olmamasına rağmen üreticilere destek vermek amacıyla sulama suyu borusu dağıttıklarını ifade eden Kocamaz, çiftçilere destek vermek amacıyla projeler gerçekleştirdiklerinin altını çizdi. Öte yandan, birçok yerde özellikle sahil kenarındaki beldelerde, atık su problemlerinin ortadan kaldırılması gerektiğine dikkat çeken Kocamaz, "Amacımız, Mersin'i bir turizm cenneti yapmak. Mersin'in turizmden hak ettiği değeri alması için de bu sahillerde içme suyu eksikliklerini tamamlarken diğer taraftan da kanalizasyon şebekelerinin sorunlarını çözecek arıtma tesisleri yapacağız. Bu tür hizmetler öncelikle nüfusun daha yoğun olduğu bölgelerde uygulanacak ve Mersin genelinde tüm yerleşim birimlerinde bir plan, program çerçevesinde gerçekleştirilecek" şeklinde konuştu.

Muhtarlara, Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yeni bir hizmet birimi olarak oluşturulan 444 2 153 Çağrı Merkezi'ni 7 gün 24 saat arayarak şikayetlerini en kısa zamanda ulaştırabilecekleri bilgisini de veren Kocamaz, "2016 yılında Mersin'in hangi bölgesinde, hangi yatırımlar yapılacak tespit ettik. Önümüzdeki günlerde yaptığımız bu çalışmaları kamuoyuyla da paylaşacağız. Sonsuz bir bütçe ve kaynağımız yok. Elimizdeki imkanlarla acil olan durumlardan başlayarak, belirli bir program çerçevesinde insan yoğunluğu, ihtiyaçlar ve aciliyet gerektiren işlerimiz başlayacak" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim