• BIST 9698.39
  • Altın 2502.664
  • Dolar 32.5854
  • Euro 34.8559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Başkan Kocamaz: “Mersin, Artık Spor Konusunda Fark Ediliyor”

Başkan Kocamaz: “Mersin, Artık Spor Konusunda Fark Ediliyor”
Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Mersin Uluslararası Bisiklet Turu "Tour Of Mersin', 14-17 Nisan 2016 tarihleri...

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Mersin Uluslararası Bisiklet Turu "Tour Of Mersin', 14-17 Nisan 2016 tarihleri arasında yapılacak. Bisiklet turuna bu yıl 10 ülkeden 13 takım 102 sporcuyla katılacak. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, "Mersin, artık spor konusunda fark ediliyor" dedi.

Mersin Valiliği himayesinde Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla gerçekleştirilecek Mersin Uluslararası Bisiklet Turu "Tour Of Mersin" organizasyonunun tanıtım toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın katılımıyla Orkide Kafe'de yapıldı. Toplantıya, Mersin Vali Yardımcısı Ogün Bahadır, Türkiye Bisiklet Federasyonu Denetim Kurulu Başkanı Fahri Durmuş, Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Ahmet Tarakçı ile tur kapsamında konser verecek olan Latin Müzik Sanatçısı Gatto Gabriel katıldı.

Toplantının açılışında turla ilgili bilgi veren Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Dairesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Şube Başkanı Vedat Yüksel, bu yıl Tour Of Mersin'e Letonya, Hollanda, Kosova, Azerbaycan, Kuveyt, Belarus, Dubai, İngiltere, Litvanya ve Türkiye'den 13 takımın 102 sporcuyla katılacağını bildirdi. Turun ilk etabının 14 Nisan'da Anamur Ören'de başlayacağını belirten Yüksek, 4 gün boyunca 12 ilçedeki parkurlarda mücadele edecek sporcuların varış noktalarının Mersin Özgecan Barış Meydanı olacağını ifade etti.

Vali Yardımcısı Bahadır ise yaptığı konuşmada, Tour Of Mersin'in Valilik tarafından da çok ciddi ele alındığını dile getirerek, Mersin'in sporun bu kadar iyi yapıldığı ve tesislerin bu kadar güzel olduğu ender illerden biri olduğunu söyledi. Bununla gurur duyduklarını vurgulayan Bahadır, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

"MERSİN, ARTIK SPOR KONUSUNDA FARK EDİLİYOR"

Konuşmasına, "Mersin, hepimizin aşık olduğu bir şehir" diyerek başlayan Başkan Kocamaz da geçmiş birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir kentte yaşamanın şans olduğunu dile getirdi. Mersin'i en iyi şekilde temsil etmek, en iyi şekilde tanıtmak, fark edilen bir kent olduğu imajını tüm dünyaya anlatmak mecburiyetinde olduklarını söyleyen Kocamaz, göreve gelmeden önce Mersin'e, "Mersin artık fark edilecek, uluslararası etkinlikler adından söz ettirecek, yeniden cazibe merkezi olacak" sözünü verdiklerini anımsattı. Mersin'i bir sanat, kültür, turizm, spor cenneti yapacaklarını vaat ettiklerini aktaran Kocamaz, "Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren yoğun bir çaba gösteriyoruz. Uluslararası Tour Of Mersin, Uluslararası Mersin Maratonu'nun yanı sıra birçok uluslararası etkinlikle Mersin, artık spor konusunda fark ediliyor. Kim ne derse desin, kim bu şehre şehla bakmaya devam ederse etsin, bu kent artık kabuklarını kırıyor, kendini ispat noktasında bütün paydaşlarıyla birlikte artık hak ettiği yere hızla ilerliyor" dedi.

Bu yıl ikincisini düzenledikleri Tour Of Mersin'in, kendileri görevde olduğu sürece kesintisiz devam edeceğini ve geleneksel hale getireceklerini ifade eden Kocamaz, bu etkinliğin ilanihaye devam ettirilmesini diledi.

"BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİN"

Türkiye'nin çok zor bir dönemeçten geçtiğine işaret eden Kocamaz, ülkenin bir bölümünde halen barış, huzur ve güvenin sağlanamadığına dikkat çekti. Buna rağmen, Mersin'de kentlilik bilincini geliştirmek, insanları Mersin ortak paydasında birleştirebilmek için çabalarının devam edeceğini kaydetti. Bu tür spor etkinliklerin de kentteki hemşehrilik bilincini ve aidiyet duygusunu geliştiren etkinlikler olduğunu vurgulayan Kocamaz, bu etkinliklerde Valilikten Mersinlilere kadar herkese teşekkür etti. Kocamaz, "Bizi izlemeye devam edin. Kim olaylara nasıl bakarsa baksın ama Allah'ın izniyle bu görev süremiz içerisinde Mersin, inşallah hak ettiği yere hızla ilerleyecek ve mutlaka hak ettiği yere de en kısa sürede gelecektir. Bu etkinliklerdeki ana gayemiz, insanları bir araya getirmek, sevgi, barış, hoşgörü ve kardeşlik ortamını geliştirmek, kentte yerel yönetimler olarak tutkal göreviyle hizmetleri sürdürebilmektir" diye konuştu.

Bu etkinliklerin çok daha fazlasını yapmayı arzu ettiklerini belirten Kocamaz, "Temel amacımız, Mersin'in eksiklerini giderirken, bu kentte yaşayan bütün insanları Adana'dan Antalya, Niğde, Konya'ya kadar olan tüm alanda bir ve beraber yapmak, inançları, kökenleri, dünyaya bakış açıları ne olursa olsun bu kentin insanı olarak kabul etmek, bir ve beraber yaşamanın zevkini bu kentte yaşayan insanlara tattırabilmek" diyerek sözlerine son verdi.

Başkan Kocamaz: “Mersin, Artık Spor Konusunda Fark Ediliyor”

Başkan Kocamaz: “Mersin, Artık Spor Konusunda Fark Ediliyor”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim