• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C

Başkan Kocamaz, Hocalı Katliamını Kınadı

Başkan Kocamaz, Hocalı Katliamını Kınadı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ Bölgesi'nde 24 yıl önce yaşanan Hocalı katliamının, 21. yüzyılın...

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ Bölgesi'nde 24 yıl önce yaşanan Hocalı katliamının, 21. yüzyılın en büyük felaketlerinden biri olarak tarihe geçtiğini belirtti.

Başkan Kocamaz, Hocalı katliamının 24'ncü yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Mesajında, Türk milletinin bir daha böyle acılar yaşamamasını dileyen Kocamaz, "Bundan tam 24 yıl önce Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ Bölgesi'nin Hocalı kasabasında sahnelenen Ermeni vahşeti, 21'nci asrın en büyük facialarından ve felaketlerinden birisi olarak tarihe geçmiştir" dedi.

1992 yılında Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında Ermenistan'a bağlı kuvvetler tarafından Azeri Türklerine yönelik yapılan katliamın üzerinden 24 yıl geçtiğini hatırlatan Kocamaz, mesajında şunları kaydetti: "Katliamda 106'sı kadın, 63'ü çocuk olmak üzere toplam 613 soydaşımız hayatını kaybetti. Soydaşlarımızın ırzına, namusuna, şerefine, hayat ve varlık haklarına kast etmeye cüret eden bu canileri aziz milletimiz lanetle ve nefretle hatırlayacaktır. Türk milletine aidiyeti yürekten sahiplenmeyenlerin, buldukları ilk fırsatta başkası olma konusundaki ısrar ve tercihlerinde esasen şaşılacak bir yan ve taraf bulunmamaktadır. Hocalı katliamının 24'ncü yılında, Dağlık Karabağ'da süren Ermeni işgalinin son bulması, evinden, yurdundan ve toprağından uzak kalan soydaşlarımızın haklarının iadesi uluslararası toplumun en ciddi görevleri arasındadır. Ayrıca, Hocalı katliamı üzerinden sinsi ve gizli niyetlerini yürütmeye çalışanlara, lobi çalışması ile müşterek sızımızı kullanma amacı taşıyanlara da çok dikkat edilmesi ve fırsat verilmemesi, her milliyetçi ve vatanseverin sorumlulukları arasındadır. Hocalı katliamının 24'ncü yıl dönümünde, hayatlarını kaybeden soydaşlarımıza Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyor, Ermeni mezalimini şiddetle kınıyorum. Unutulmasın ki, tek millet, iki devlet halinde olduğumuz Azerbaycan Cumhuriyeti'nin esaret altında bulunan vatan parçasına kavuşması vazgeçilmez ve yeri doldurulamaz bir gereklilik ve zorunluluktur. Türk milletinin duası, desteği ve isteği de her zaman buna yönelik olacaktır."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim