• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Başkan Kocamaz, Çanakkale Zaferi’ni Kutladı

Başkan Kocamaz, Çanakkale Zaferi’ni Kutladı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarih boyunca hürriyet ve bağımsızlığına gölge düşürmeyen Türk Milleti, bu uğurda en zorlu...

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarih boyunca hürriyet ve bağımsızlığına gölge düşürmeyen Türk Milleti, bu uğurda en zorlu mücadelelerden birini Çanakkale'de vererek eşi benzeri olmayan bir kahramanlık destanı yazdığını vurgulayarak, Çanakkale Zaferi'nin 101. yıl dönümünü kutladı.

Başkan Kocamaz, Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nün 101. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Kocamaz, mesajında, tarihten silinmek istenen bir milletin, yokluk ve imkansızlıklara rağmen vatanını canı pahasına nasıl savunduğunu gösteren ve tarih için büyük bir öneme sahip olan Çanakkale Zaferi'nin 101. yıl dönümünü büyük bir onur ve sevinç ile kutladıklarını belirtti. "Tarih boyunca hürriyet ve bağımsızlığına gölge düşürmeyen Türk Milleti, bu uğurda en zorlu mücadelelerden birini Çanakkale'de vererek eşi benzeri olmayan bir kahramanlık destanı yazmıştır" diyen Kocamaz, mesajında şunları kaydetti: "Bugün bile tüm dünyanın konuştuğu Çanakkale'deki yüksek ruh ve maneviyatı görmezden gelmek mümkün değildir. Ecdadımızın cephede göstermiş olduğu kahramanlık, Türk askerinin kudretini, vatan ve millet sevgisini bir kez daha gözler önüne sermiştir. Bizler de ecdadımızın bizlere emaneti olan vatan toprağını namusumuz bilip, şanlı al bayrağımızı göklerden indirmeyecek, vatanı için kanını son damlasına kadar feda eden şehitlerimizin ve gazilerimizin aziz hatıralarını ilelebet yaşatacağız. Çanakkale kaynağını imandan alan kardeşliğin ve fedakarlığın adıdır. İşte bu yüzden tarih Çanakkale Zaferi'ni altın harfler ile yazmıştır. Çanakkale Zaferi'nin 101. yıl dönümünü bir kez daha coşkuyla kutlarken, toprağımızı, vatanımızı ve ezanımızı borçlu olduğumuz başta Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan savunmasında şehit düşen tüm kahramanlarımızı büyük bir minnet, saygı ve özlemle anıyoruz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim