• BIST 9079.97
  • Altın 2324.674
  • Dolar 32.3542
  • Euro 34.9463
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Başkan Kocamaz, ateş savaşçılarıyla bir araya geldi

Başkan Kocamaz, ateş savaşçılarıyla bir araya geldi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, ateş savaşçısı itfaiye erleriyle bir araya gelerek İtfaiye Haftası'nı kutladı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, ateş savaşçısı itfaiye erleriyle bir araya gelerek İtfaiye Haftası'nı kutladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Arif Sayın ve şube müdürleri, 25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiye Haftası dolayısıyla Başkan Kocamaz'ı makamında ziyaret etti. İtfaiyecilerin haftasını kutlayan Kocamaz, itfaiye ekibinin mesai mefhumu gözetmeksizin yoğun bir çalışma temposu içinde olduğunu söyledi. İtfaiye çalışanlarının çok önemli bir görevi yerine getirdiklerini belirten Kocamaz, "Vatandaşın en zor anında itfaiye erleri yer alıyor, onların sıkıntılarını gidermek için can simidi görevi yapıyor. Sizin başarınız demek Büyükşehir'in başarısı demektir. Biz Büyükşehir Belediyesi'nin bütçesinden İtfaiye Dairesi'ne olabildiğince büyük pay ayırmaya çalışıyoruz. İnşallah Mersin genelinde itfaiyecilik olayı daha da yaygınlaşır. Yerel yönetimlerin doğal afetlere karşı hazırlıklı olması gerekir. Geçmişte yapılan hataların sürdürülmemesi gerekir. Hem yerel yönetimlerin hem halkın bu konularda bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi, tehlike anında önceden yapabilecekleri planlaması gerekir. İtfaiye erlerimize kolaylıklar diliyorum ve gösterdiğiniz başarılar ve özveri için teşekkür ediyorum" dedi.

"Ülkenin en fazla orman alanına sahip bölgesinde, yaptığınız görev çok zor"

Ziyaret sonrasında Orkide Restoran'da düzenlenen yemekte da korkusuz kahramanlar ile buluşan Kocamaz, itfaiye erlerine seslenerek, "Bu kadar geniş bir alan ve ülkenin en fazla orman alanına sahip bir bölgede sizlerin yaptığı görev gerçekten çok zor ama bunun yanında da bir o kadar kutsal bir görev. Mersin genelini ele aldığımızda ormanlık alanların çok fazla olması, özellikle yaz aylarında yangın riskinin çok fazla olması ve ormanlık alanların ortasında yerleşim birimlerinin de bulunması bizlerin sorumluluğunu biraz daha artırmakta. Ama ben öyle inanıyorum ki, her türlü imkansızlıklara rağmen Büyükşehir Belediyesi yapabileceklerinin en iyisini yapmaya çalışıyor" diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi olarak amaçlarının kolektif bir anlayışla Mersinliye en kaliteli hizmeti, en kestirme yoldan vermek olduğunu dile getiren Kocamaz, "Sizler zaman zaman çıkan yangınlara karşı canınızı siper ederek görev yapıyorsunuz. Yangını en kısa sürede söndürmek mecburiyetindesiniz. Bunu söndürürken de doğabilecek zararı asgariye indirmek mecburiyetindesiniz. Onun için Mersin Büyükşehir Belediyesi içerisinde en önemli görevi gerçekleştiriyorsunuz. Bu işi dört dörtlük yapan herkesin evine götürdüğü ekmek anasının ak sütü gibi helaldir. Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde ilk defa uygulanan Gönüllü İtfaiyecilik projesi ile de inşallah bizler geliştirdikçe, daha çok tabana yaydıkça sizlerin görevi de o kadar kolaylaşacak. İtfaiye varıncaya kadar alınacak tedbirlerle yangının daha geniş alanlara yayılması da önlenmiş olacaktır. Bugüne kadar verdiğiniz hizmetleriniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Mersin halkı adına hakkınızı helal edin diyorum ve İtfaiye Haftanızı bir kez daha kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Yemeğin ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Sayın ve şube müdürleri, Mersin Valisi Ali İhsan Su'yu da makamında ziyaret etti.

Başkan Kocamaz, ateş savaşçılarıyla bir araya geldi

Başkan Kocamaz, ateş savaşçılarıyla bir araya geldi

Başkan Kocamaz, ateş savaşçılarıyla bir araya geldi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim