• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 17 °C

Başkan Kocamaz: 2015'te belediye otobüslerinin zararı 40 milyon lira

Başkan Kocamaz: 2015'te belediye otobüslerinin zararı 40 milyon lira
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, toplu taşımada kullanılan otobüslerin 2015'teki zararının 40 milyon lira olduğunu belirtti.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, toplu taşımada kullanılan otobüslerin 2015'teki zararının 40 milyon lira olduğunu belirtti. Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Ulaşım Toplu Taşıma İşletmeciliği Sanayi ve Ticaret A.Ş. (MERULAŞ) tarafından, kırsal kesimde görev yapan muhtarlara yönelik, "Kırsal Hatlar" konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Mersin Kongre ve Sergi Sarayı'ndaki toplantıya Başkan Kocamaz, MERULAŞ ve MESKİ yetkilileri, daire başkanları ve muhtarlar katıldı.

Başkan Burhanettin Kocamaz, burada yaptığı konuşmada göreve geldiklerinden itibaren sürdürdükleri ulaşım master planıyla ilgili çalışmalarında son aşamaya geldiklerini söyledi. Kocamaz, "Ulaşım master planı bakanlığa sunuldu. Bakanlıktan bazı temsilciler gelip hem projeyi gözden geçirecekler hem de bundan sonra düşünülecek çalışmalarla ilgili yerinde incelemeler yapacaklar. Sizler de biliyorsunuz ki biz göreve geldiğimizde, yaklaşık 90 tane belediye otobüsü vardı. Bunların 60 tanesi hizmet verebiliyordu, 30 tanesi bekliyordu. Göreve geldiğimiz andan itibaren de şu ana kadar 11 körüklü, 111 tane araç satın aldık. Ulaşabildiğimiz her yere ulaşmaya çalışıyoruz." dedi. Yaklaşık 230 otobüsle Mersin geneline ulaşım hizmeti vermeye çalıştıklarını belirten Kocamaz, "Öncelikle belirtmemiz gerekirse 2015 yılındaki bu otobüslerin zararı 40 milyon lira. Fiyat düzenlemeleri yapıldığında bazı muhtar adayları, bizi arayıp bu ücretlerin düşmesi talebinde bulunuyorlar. Tabii vatandaş bedava gitmek ister. Burada herkesin payı var, herkesin taşıdığı bir vebal var. Biz zararı en aza indirmek için gayret gösteriyoruz." diye konuştu. Zararın en aza indirilmesi için tamamı Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan MERULAŞ'ın kurulduğunu sözlerine ekleyen Kocamaz, "Bu şirket vasıtasıyla artık ulaşım çalışmaları düzenlenecek. Zararı asgariye indirmek için bazı planlamalar var. Belki bazı yerleri iptal edip başka hatlarla birleştirmek gerekecek. Herkes bilsin ki ücret konusunda elimizden geleni yapıyoruz." dedi.

Toplantıda muhtarlara gelir ve giderler, toplu taşıma harç ve ücret tarifesi, şoförler için yapılan anketin sonuçları, kırsal kesime hizmet veren otobüs hatlarının sefer ve yolcu sayılarıyla ilgili bilgiler verildi.Cihan

Başkan Kocamaz: 2015'te belediye otobüslerinin zararı 40 milyon lira

Başkan Kocamaz: 2015'te belediye otobüslerinin zararı 40 milyon lira

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim