• BIST 9645.02
  • Altın 2418.361
  • Dolar 32.546
  • Euro 34.665
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 18 °C

Başkan Kocadon, Bodrum’daki ODTÜ Mezunlarıyla Buluştu

Başkan Kocadon, Bodrum’daki ODTÜ Mezunlarıyla Buluştu
Bodrum ODTÜ Mezunları Derneği (BODTÜM) üyeleriyle bir araya gelen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, "Bodrum'un güzelliklerini sonraki nesillerin de...

Bodrum ODTÜ Mezunları Derneği (BODTÜM) üyeleriyle bir araya gelen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, "Bodrum'un güzelliklerini sonraki nesillerin de yaşayabilmesi için Bodrum'u sevenlerle birlikte akıl yürüterek, her platformda Bodrum için mücadele ediyoruz" dedi.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi mezunları tarafından Bodrum'da kurulan BODTÜM, Bodrum Ramada Otel'de bir toplantı düzenledi. Toplantıya Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyeleri ve BODTÜM Dernek Başkan Yardımcısı ODTÜ eski Rektörü Prof. Dr. Suha Sevük, BODTÜM Dernek Üyeleri Mimar Ersen Gürsel, Mimar Murat Artu, Arkeolog Mehmet Çuhadar, Karia Akademi Kurucu Başkanı Mimar Faruk Malhan, Bodrum Belediyesi Meclis Üyesi Dursun Göktepe, Şehir Plancısı Şule Kükrer Akün ve Elektrik Mühendisi Orhan Akalp katıldı.

BODTÜM Üyesi Orhan Akalp toplantıda yaptığı konuşmada, "Orta Doğu Teknik Üniversitesi mezunları olarak, içimizdeki ve aklımızdaki güç ile esas gayemiz; siz belediye başkanımıza, odalarımıza, Bodrumumuzun tabiatına, tarihine, kültürüne ve Bodrum'da yaşayanlara nasıl yardımcı olabiliriz. Bunu konuşmak. Biz mezunlar olarak, birçok konuyu tespit ettik ve bu sorunları masaya yatırarak da önümüzdeki günlerde daha sık bir araya geleceğiz. Büyükşehir yasasının Bodrum'u olumsuz olarak etkilemiş olması, gözümüze çarpan en büyük unsur oldu. Bu konuda da istişarelerimiz olacak." dedi.

BODTÜM Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Suha Sevük ise konuşmasında "Talihsiz günler yaşıyoruz, hepimiz çok üzülüyoruz ama mücadeleyi bırakmamak lazım. Herkesin çabasını gösterip elimizden geleni yapmamız lazım. Umut ediyoruz, bu kötü günler de en kısa zamanda geçecek. Bizler yaklaşık 60 kişi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi mezunları olarak burada Bodrum ODTÜ Mezunları Derneği'ni kurduk. Bodrum'da yaklaşık 250 ODTÜ mezununun sürekli yaşadığını biliyoruz. Tabi yaz aylarında bunu ikiye ayırabiliriz. Uzun yaz dönemleri geçirenler -ki bu yaklaşık beş altı ay- ve bir de bir iki ay geçirenler var. Bunları topladığımız zaman binleri aşan ODTÜ mezununun Bodrum'un hemşerisi olduğunu düşünüyoruz ve dolayısıyla elimizden geldiğince Bodrum'a hizmet etmek istiyoruz. Bu hizmeti verirken de mümkün olduğu kadar üniversitemizden de destek almayı ümit ediyoruz. Bugün yaptığımız toplantının amacı; sizlerle hem tanışmış olmak hem karşılıklı fikir alışverişi yapmak, kendi çalışma gruplarımızı kurarak birlikte Bodrum için bir şeyler yapabilir miyiz, onu konuşmak, değerlendirmek. " bilgisini verdi.

BAŞKAN KOCADON: "YAŞANABİLİR VE SÜRDÜRÜLEBİLİR BODRUM İÇİN İŞ BİRLİĞİNE İHTİYACIMIZ VAR"

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da toplantıda bulunan herkese teşekkür ederek, "Bu topluluğun bir özelliği var: yolu ve yönü aynı taraf yani Bodrum. Yaşanılabilir bir Bodrum, sürdürülebilir bir Bodrum için bizler neler yapmalıyız? Bodrum'un çok büyük problemleri ve sıkıntıları var. Türkiye genelinde bakıldığında ve insanlar Bodrum'u hep televizyonda gördüğü için de belki Bodrum'un hiç derdi ve sorunu yokmuş gibi görünüyor olabilir. Aslında dertlerimiz sıkıntılarımız var ki bugün Faruk Hocamızın yapmış olduğu projeyi hızlı bir şekilde hayata geçirmiş olmalıyız. Mesela kırsal kesimde artık insanlar çocuklarını evlendirebilmek için arsalarını satmak zorunda kalıyorlar çünkü gelir elde edemiyorlar. Bodrum'un yaşayabilmesi için bu doğal güzelliklerin, tarımın, hayvancılığın devam edebilmesi için bir akıl ve iş birliğine ihtiyacımız var. Amacımız; hem planlarımızla hem mimarlarımızla hem deneyimli arkadaşlarımızla Bodrum'a nasıl yön verelim ki Bodrum'un güzelliklerini bizden sonraki nesillerimiz de yaşasın şeklindedir. Bodrum'un rantı için değil, Bodrum'u seven insanlarıyla beraber bir akıl yürütüp her platformda beraberce Bodrum için mücadele etmek istiyorum. İnanıyorum ki sizler bu mücadelede en büyük güçsünüz. Siz sivil toplum örgütlerinin, Bodrum sevdalılarının gücünü ve gönül birliğini bildiğim için bugün burada sizlerle bir araya geldi. Bu birlikteliği sağladığınız için de hepinize tekrar teşekkür ederim." dedi.

Başkan Kocadon, Bodrum’daki ODTÜ Mezunlarıyla Buluştu

Başkan Kocadon, Bodrum’daki ODTÜ Mezunlarıyla Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim