• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 21 °C

Başkan Kocadon, Bitez’de Esnafla Bir Araya Geldi

Başkan Kocadon, Bitez’de Esnafla Bir Araya Geldi
Bitez esnafıyla bir araya gelen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, yapılacak olan çevre düzenleme çalışmalarını anlattı.

Bitez esnafıyla bir araya gelen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, yapılacak olan çevre düzenleme çalışmalarını anlattı.

Bitez Yalı Mevkii'ndeki çevre düzenleme çalışmaları öncesi Başkan Kocadon, Bitez'de esnafla buluştu. Bölgede yeni yapılacak düzenlemeler hakkında bölge esnafının görüşlerini alarak fikir alışverişinde bulunan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'a, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu ile Belediye Birim Müdürleri de eşlik etti.

"İNGİLİZLERİN VE İSKANDİNAV ÜLKELERİNİN BODRUM'DA TURİZMİ BAŞLATTIĞI İLK YER BİTEZ'DİR"

Başkan Kocadon, geçtiğimiz yıl Bitez Mahallesi'ndeki sahil esnafının istek ve talepleri doğrultusunda bu yıla ertelenen düzenleme çalışmaları kapsamında bölgeyi ziyaret ederek, amaçlarının özellikle çalışmalar süresince hiç bir esnafı mağdur etmemek olduğunu söyledi. Ocak 2016'da belediye tarafından başlatılması planlanan çalışmalar öncesi vatandaşın görüşlerini almanın ise kendisi için önemli olduğunu vurgulayan Başkan Kocadon, "Projeyi burada bırakıyoruz. İnceleyebilirsiniz. Mümkün olduğu kadar bu hafta içinde fikirlerinizi, projedeki kendi işyerlerinize ait kısımlarla ilgili görüşlerinizi ve aklınıza gelmiş olan eksik bir şey de varsa tüm bunları bizlere iletebilirsiniz. Çünkü yılbaşından sonra ekiplerimizi buraya yönlendirmeyi planlıyoruz. Biliyorsunuz turizmde -gerçi Bodrum'dan kaynaklı değil ama- Türkiye genelinde bir sıkıntı var. Komşularla da olsun, birçok ülkenin turizme çok yüklenmesinden dolayı da düşüş var. En büyük pazarlarımız olan İngiltere ve Hollanda'da büyük kayıplarımız var. Bitez'e baktığımızda ise İngilizlerin ve İskandinav ülkelerinin gelip Bodrum'dan turizmi ilk başlattığı yerlerden bir tanesidir Bitez. Mevcut Belediyemiz ilk kurulduğunda, çok güzel bir sahil düzenlemesi yaptı burada ve onun da güzel meyvelerini hep beraber yedik." dedi.

"BİTEZ, YURTDIŞI TURİZMİNİN BAŞLADIĞI ENDER YERLERDEN BİRİ"

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon konuşmasında, önceleri Mart ayı sonunda başlayan Bitez turizminin, Kasım ayının ortalarına kadar devam ettiğine de işaret ederek, "Şimdi öyle bir hale geldi ki; Bitez maalesef bu turizmden uzaklaşıp sadece 45 günlük bir turizm faaliyetine yöneldi. Yapacağımız bu çalışmaların amacı da hem estetik görüntüyü kurtarmak hem de gelen turistlerin rahat bir şekilde yürümesini sağlamak. Çünkü insanlar huzurlu ve rahat olan yere çok daha istekli bir şekilde geliyorlar. Artı olarak turizmde birinci en büyük olaylardan bir tanesi de arkadaşlar bir yeri tavsiye etmek, gelin burada tatilinizi yapın demektir. Bizler işte tekrar Bitez'i bu hale getirmeye çalışıyoruz. Bu kapsamdaki çalışmalarımıza da Bitez'den başlıyoruz. Çünkü Bitez gerçekten yurtdışı turizminin başladığı ender yerlerden biriydi Gümbet'ten sonra. Sizlerle beraber tekrar güzel bir Bitez sahili yaratmak istiyoruz. Çünkü bu sahili siz daha önce hep beraber yarattınız. Biz ise tekrar yeniliyoruz. Gümbet'ten sonra Bitez, Bodrum turizminde en değerli yerlerimizden birisidir. Ve özellikle -ki her zaman söylüyorum- mart aynının sonunda başlayıp kasımın ortasına kadar bir süreci vardır. Bitez'de turizm zamanı bugün artık 45 günlere düştü. Dolayısıyla artık Bitez'i yenilemek gerekiyor. Ne için yenilemek gerekiyor? Turizmde birinci olay şu ki: turist tavsiye edilen yere geliyor. Hani bizler tanıtımını yapıyoruz, fuarlara gidiyoruz ama en büyük etki ise; sorulduğunda tavsiye etmektir. Bitez de yıllarca bu şekilde tavsiye edildi. Özellikle bizim turizmde en büyük kaygımız arkadaşlar İngiliz pazarımızdır. İngilizlerin en çok uğradığı yerlerden birisi Bitez'dir. Bugün Türkiye'de dünya şampiyonu yelkenciler, sörfçüler çıkardıysak, bunun ilk başlangıç yerlerinden bir tanesi de Bitez'dir. Çünkü biz sörfü ilk olarak Bitez sahilinde gördük. İlk sörfçüler Bitez'e geldi." şeklinde konuştu.

Başkan Kocadon, Bitez’de Esnafla Bir Araya Geldi

Başkan Kocadon, Bitez’de Esnafla Bir Araya Geldi

Başkan Kocadon, Bitez’de Esnafla Bir Araya Geldi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim