• BIST 9703.81
  • Altın 2495.5
  • Dolar 32.5804
  • Euro 34.8524
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Başkan Kibar’dan Üreticilere Sigorta Uyarısı

Başkan Kibar’dan Üreticilere Sigorta Uyarısı
Ordu'nun Fatsa ilçesi Ziraat Odası Başkanı İbrahim Ethem Kibar, bölgenin en önemli geçim kaynağı olan fındığın doğal afet riskine karşı mutlaka...

Ordu'nun Fatsa ilçesi Ziraat Odası Başkanı İbrahim Ethem Kibar, bölgenin en önemli geçim kaynağı olan fındığın doğal afet riskine karşı mutlaka sigortalatılması gerektiğine vurgulayarak, üreticilerin doğal afetlere karşı mağdur duruma düşmemeleri için mutlaka tarım sigortası yaptırmaları gerektiğini söyledi.

Başkan Kibar yaptığı açıklamada, "Bölgemiz tarımının ve ticaretinin en önemli unsuru fındık. 2014 yılında yaşamış olduğumuz şiddetli don olayından sonra köylerimizde ciddi oranda göç olayı gerçekleşmiş ve bölgemiz ticareti durma noktasına gelmiştir. Bu durum fındığın bölgemiz ekonomisi açısından ne denli önemli olduğunu göstermiştir" dedi. Küresel ısınmadan kaynaklanan doğal afetlerin son yıllarda artması ve fındıktaki istikrarsız fiyat politikalarından ötürü bölgemiz üreticileri açısından fındık ana geçim kaynağı olmaktan çıkarak ek geçim kaynağı haline gelmiştir. Bu durum doğal afet yaşandığı yıllarda bölgemiz ekonomisine büyük yaralar açmıştır. Önceden anlaşılması ve önlem alınması mümkün olmayan doğal afetlere karşı tek koruma, 5363 sayılı Tarım Sigortaları Kanunu'dur. Bu nedenle üreticilerimizin sigorta yaptırması oldukça önemlidir" dedi.

Başkan Ethem Kibar, " Fatsa Ziraat Odası Meclisi olarak üreticilerimiz refahı için çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. 2015 yılında üreticilerimiz odasına sahip çıkarak sigortayı Fatsa Ziraat Odası aracığıyla yaptırdılar ve rekor seviyelere ulaşan poliçe kesimi gerçekleştirdik. Üreticilerimiz artık Fatsa Ziraat Odası'nın kendi kurumlarını olduğunu hissetti ve odasına sahip çıkıyor. Olası bir doğal afet durumunda üreticilerimizin yanında bahçede omuz omuza ve onların sesi olabilecek tek kurum Ziraat Odalarıdır. Tarım Sigortası yapan hiçbir acentede poliçe tutarı farklı olamaz. Sigortanın bir kurumda pahalı diğer bir kurumda ucuz olması gibi bir durum söz konusu değildir. Eğer ki üreticilerimiz böyle bir durumla karşı karşıya kalırlarsa mutlaka poliçede eksik beyan vardır. Üreticilerimizin mağdur olmamaları için poliçe beyanlarına dikkat etmeleri gerekiyor" diye konuştu.

Başkan Kibar, "Tarım sigortası yaptırmak isteyen fındık üreticilerimizin 5 Mart 2016 tarihine kadar, kivi yetiştiriciliği yapan üreticilerimizin ise ilçelere göre 22 Şubat 2016 tarihine kadar 2016 yılı ÇKS belgeleriyle birlikte odamıza başvurmaları gerekiyor. 2016 tarım yılının afetlerin yaşanmadığı, çiftçilerimizin bol kazanç sağladığı, kaliteli ve yüksek rekolteli ürünlerin yetiştirildiği bir yıl olarak geçmesini diliyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim