• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Başkan Keleş: ‘’Şehrin Standartları Önemlidir’’

Başkan Keleş: ‘’Şehrin Standartları Önemlidir’’
TRT Haber'de canlı yayın konuğu olan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Düzce'nin plan ve standartlara göre geliştiğini belirtti.

TRT Haber'de canlı yayın konuğu olan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Düzce'nin plan ve standartlara göre geliştiğini belirtti. Başkan Mehmet Keleş, Düzce'nin Türkiye'de örnek bir kent konumunda olduğunu ifade ederek " Şehrin alt yapıları ile birlikte üst yapıda belli bir standardı belirlemesi gerekir. Düzce alt ölçekli planlarını üst ölçekli planlarla uyumlu hale getirmiş bir şehirdir" dedi.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, TRT Haberde Nihan Koyuncu Yontar'ın hazırlayıp sunduğu Satırbaşı programının canlı yayın konuğu oldu. Programda Düzce'yi ve belediyenin çalışmalarını anlatan Başkan Mehmet Keleş, Türkiye'de bir çok pilot proje uygulamasında Düzce'nin tercih edildiğini vurguladı. Başkan Keleş, programda özetle şu görüşlere yer verdi:

"Şehirlerin alt yapılarının mutlaka olması gerekiyor. Bunun üstünde de, fiziki ve sosyal gelişmeler için de belli bir standardın oluşması ve hedeflenmesi şarttır. Düzce, şehir imar planları gibi alt ölçekli planlarını, İl Gelişme Planı, Çevre Düzeni Planı gibi üst ölçekli planlarına uyumlu hazırlayan bir şehirdir. Bu nedenle Düzce planlı gelişen bir kenttir. Bu özelliği ile de Türkiye'de birçok pilot proje uygulamasında Düzce tercih edilmektedir. Düzce, tarımı, sanayi ve turizmiyle, dengeli ve geliştirilebilir olarak kalkınmaktadır."

Başkan Mehmet Keleş programda ayrıca Türkiye Belediye Başkanlar Birliği Genel Başkanı olarak birlik çalışmalarından da söz etti. Başkan Mehmet Keleş bu konuda da şu görüşlere yer verdi " Türkiye Belediye Başkanlar Birliği üç yıl önce kuruldu ve hızla gelişmektedir. Türkiye'de mevcut belediye başkanlarının yüzde 75'i birliğimize üyedir. Belediye başkaları kamu alanında belli bir kurumsal hafızaya sahiptir, ayrıca, halkın oylarıyla seçildikleri için sivil otoriteyi temsil etmektedir. Dolayısıyla bu iki özelliğin yerel yönetim şekillendirilmesi açısından değerlendirilmesi gerekmektedir. Başkanlar bu açıdan hem kamuyu hem sivil otoriteyi temsil etmektedir'

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim