• BIST 9071.89
  • Altın 2325.249
  • Dolar 32.3748
  • Euro 35.032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Başkan Keleş, Sapanca Gölü Koruma Ve Eylem Planı Belirleme Projesi Kapanış Programına Katıldı

Başkan Keleş, Sapanca Gölü Koruma Ve Eylem Planı Belirleme Projesi Kapanış Programına Katıldı
Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, Sapanca Gölü Havza Koruma ve Eylem Planı Belirleme Projesi kapanış programına...

Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, Sapanca Gölü Havza Koruma ve Eylem Planı Belirleme Projesi kapanış programına katıldı.

Güral Otel'de gerçekleştirilen toplantıda SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş'in yanı sıra, Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker, Su Yönetimi Genel Müdürü Cumali Kınacı, Sapanca Kaymakamı Süleyman Yıldırım, İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zafer Poyraz, Sapanca Belediyesi Başkanı Aydın Yılmazer, Arifiye Belediyesi Başkanı İsmail Karakullukçu, DSİ Bürokratları, STK temsilcileri, kurumlarda görevli daire başkanları ve çevre mühendisleri de yer aldı.

"GÖLÜ KORUMALIYIZ"

Programın açılış konuşmasını yapan SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, "Sapanca Gölü sadece içmesuyu değil; doğal zenginliği, coğrafi konumu bakımından da çok hassas korunmayı hak eden bir doğal kaynağımızdır. Sapanca Gölü'nün korunması konusunda Su Yönetimi Genel Müdürlüğü ve Su ve Kanalizasyon İdareleri olarak koordineli bir çalışma gerçekleştirdik. Sapanca Gölü ile ilgili uygulanabilir, sürdürülebilir ve ekolojik sistemi koruyan kararlar bütününü oluşturmamız önemli. Ayrıca hem genel müdürlük hem de yerel yönetimler düzeyinde Sapanca Gölü'nü çok ciddi bir şekilde korumamız gerekiyor" diye konuştu.

"ALINAN KARARLARIN ARKASINDA DURACAĞIZ"

Sapanca Gölü ile ilgili alınan kararlar doğrultusunda hiçbir taviz vermeden gölü korumaya devam edeceklerini belirten Rüstem Keleş, "Sapanca Gölü Havza Koruma Eylem Planı ve Özel Hükümler Belirleme Projesi kapsamında alınan kararların arkasında duracağız. Sapanca Gölü'nün sürdürebilir bir şekilde ve su kalitesini muhafaza ederek korunması bizim ahlaki, idari ve hukuki sorumluluğumuzdur. 77 milyon vatandaşlarımızın hakkı olan su kaynağını gelecek nesillere yüzümüz ak bir şekilde ulaştırmak asli görevimizdir. Bugünün hesabını verebilmek için Sapanca Gölü'nün korunması için kararlar almak ve bu kararların arkasında durmak zorundayız. Toplantıda emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"GEREKLİ ÇALIŞMALAR YAPILIYOR"

İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, "Sapanca Gölü'nü korumak ve gelecek nesillere temiz bırakabilmek için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Gölü korumak için Su ve Kanalizasyon İdareleri olarak üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz. Sapanca Gölü'nün içmesuyu kalitesi özverili bir şekilde korunuyor. Sapanca Gölü Havza Koruma Eylem Planı ve Özel Hüküm Belirleme projesi kapsamında belirlenen hükümler çerçevesinde Sapanca Gölü'nün sürdürebilir bir şekilde korumalıyız. Toplantının hayırlara vesile olmasını diliyorum" diye konuştu.

"GÖLÜ KORUMAK İÇİN HEPİMİZE GÖREV DÜŞÜYOR"

Programın devamında söz alan Su Yönetimi Genel Müdürü Cumali Kınacı, "Sapanca Gölü, doğal kaynaklar bakımında çok önemlidir. Sapanca Gölü Türkiye'nin en önemli tatlı su kaynağıdır. Gölümüz suyun kalitesi, hizmet verdiği nüfus, havza özellikleri ve doğal kaynaklar bakımından önemli bir konuma sahiptir. Projede temel hedefimiz, Sapanca Gölü için uygulanabilir, faydalı ve kullanımı sürdürülebilir bir plan ortaya koymaktır. Suyun kalitelisini muhafaza edecek bir kullanım düzeni ortaya koymaktır. Su Yönetimi Genel Müdürlüğü olarak Sapanca Gölü için hazırlanan özel hükümlerin uygulanabilir ve nitelik arz etmesi için hassas davrandık. Su kaynaklarımızı bilinçli bir şekilde kullanırsak, su kalitesinin bozulmaması mümkün olabilir. Bu açıdan Sapanca Gölü'nü korumak için hepimize görevler düşüyor" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'NİN EN ÖNEMLİ TATLI SU KAYNAĞI"

Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker ise, "Sapanca Gölü Türkiye'nin en önemli doğal tatlı su kaynağıdır. Gölümüzü tasarruflu, temkinli ve kirletmeden kullanmamız gerekir. Bu konuda SASKİ, İSU ve DSİ gerekli çalışmaları yapıyorlar. SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, "Suya su gibi para harcıyoruz" diyor. SASKİ, gerçekten suya su gibi para harcayan bir kurumdur. Sapanca Gölü'nün korunması için STK, kamu kuruluşları ve vatandaşlarımız üzerlerine düşen gayreti göstermelidir. Gölü kirletmek çok kolaydır; fakat temizlenmesi çok zordur. Gölü korunması için üzerimize düşen tüm gayreti göstermeliyiz. Projenin hayırlara vesile olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Başkan Keleş, Sapanca Gölü Koruma Ve Eylem Planı Belirleme Projesi Kapanış Programına Katıldı

Başkan Keleş, Sapanca Gölü Koruma Ve Eylem Planı Belirleme Projesi Kapanış Programına Katıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim