• BIST 9079.97
  • Altın 2302.3
  • Dolar 32.3226
  • Euro 35.0903
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Başkan Karaosmanoğlu,’eğitim Bir Süreçtir Herkes Görevlidir’

Başkan Karaosmanoğlu,’eğitim Bir Süreçtir Herkes Görevlidir’
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Türkiye Gençlik Vakfı'nın(TÜGVA), Antikkapı'da düzenlediği kış okulu tanışma ve kaynaşma...

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Türkiye Gençlik Vakfı'nın(TÜGVA), Antikkapı'da düzenlediği kış okulu tanışma ve kaynaşma toplantısına katıldı.

TÜGVA Kocaeli İl Temsilcisi Yusuf Yazıcı ve yönetiminin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda bir konuşma gerçekleştiren Başkan Karaosmanoğlu, "Eğitim bir süreçtir ve herkes görevlidir. Düşünen, konuşan ve inandığını ifade edebilen gençlik hedefliyoruz. Geleneklerine bağlı, Türkiye merkezli ve hayatta iz bırakan bir neslin bu tür vakıflarda değer kazanmasını istiyoruz" dedi.

Milli ve manevi gençliğin oluşmasını hedefleyen bir dernek olduklarını açılış konuşmasında ifade eden TÜGVA Kocaeli İl Temsilcisi Yusuf Yazıcı, "Biz Türkiye gençliğine güveniyoruz. Çalışma alanı dünya olan, yenilikçi olmaktan ve icat çıkarmaktan çekinmeyen yeni nesil gençlik vakfı olan TÜGVA, gençlerimizin vatanını milletini ve bayrağını seven bir birey olarak yetişmesi için çaba sarf ediyor. Tüm çalışmalarımızla gönüllere girmeye başardık. TÜGVA'nın gönüllü kardeşleri bizimle birlikte oldu. Kısa bir sürede ilçelerde de teşkilatlanacağız. 90 gencimizin kış okullarımızda eğitim alması nedeniyle bir aradayız. Temel değerlerimizle birlikte gençliğin sosyal, fiziksel ve zihinsel gelişimlerini önemsiyor ve katkı yapmak istiyoruz" diye konuştu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş'un da katıldığı ve gençlerle yakından ilgilendiği toplantıda konuşmasına devam eden Başkan Karaosmanoğlu, "Yerel yönetimler olarak gençliğimiz üzerinde yeni yeni hedefler koyuyoruz. Vakıf ve dernek çalışmaları en bereketli hizmetlerdir. Ancak bu noktada her şeyi devletten, hükümetten ve belediyelerden beklersek, Allah bereketini elimizden alır. Toplumun sorumlu kişileri, halkın ta kendisi, bu vakıf çalışmalarına daha çok katılmalıdırlar" açıklamasını yaptı.

Toplumun her ferdinin kendisine, "Ben niçin varım niçin dünyaya geldim niye yaşıyorum amacım ve gayem nedir?" diye sormasını isteyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Çocuklara ve gençlere karşı ayrı bir sevgim var. Çocuklarımız bize emanet ve imtihan vesilesidir. Hayata iyi hazırlayacağız. Güzel insan olmaları için mücadele edeceğiz. Üreten ve faydalı insan olarak hazırlayacağız. Zararlı, mikrop saçan ve kötülükleri kendinde toplayan değil, güzellikleri biriktiren insan yetiştirmektir amacımız. Bu derneklerimizin temel amacı da zaten budur. Türkiye'de yüzlerce ve binlerce gençliğe hizmet eden vakıflarımız ve derneklerimiz var. Zaman akıp geçiyor. Zamanı doğru yerde kullanmalıyız. Bu imkanların şükrünü yapar ve şımarmazsak Allah buna bereket verir. Kıymetini bilmedik mi Allah elimizden alır" ifadelerini kullandı.

Gençlerimizin TÜGVA gibi vakıf ve derneklere gelerek eğitimlerine katkı sağlamalarının önemine de değinen Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Aile bireyleri başta olmak üzere annelerimizin evlatlarının ilk öğretmenleridir. TÜGVA'ya verdiğiniz çocuklara evde de gerekli eğitimleri verin. Güzellikleri çocuklarımızı öğretmeleriyiz. Bu derneklerde gençlerimizin bilinçlenmesi ve şuurlandırılması konuları tamamlayacağız. Derdimiz bu ülkede rahat yaşamaktır. Torunlarımızla güven içerisinde yaşayalım. Dünya ateş çemberindedir. Bizi kendi vatanımızda rahat bırakmak istemiyorlar. Bize diz çöktürmek ve köle yapmak istiyorlar. Biz şu an dilenen toplum değiliz. Ancak dünü yeniden yaşatmak istiyorlar" şeklinde konuştu.

Başkan Karaosmanoğlu ayrıca, "Kendi füzemizi, insansız hava aracımızı, topumuzu, gemimizi, silahımızı ve füzemizi yaparken, milli yazılımlarımızı da hayata geçiriyoruz. Su uyur düşman uyumaz. Bütün terörist grupları, bizleri sevmeyen ülkelerin eşkıyalarıdır. Devletimiz ve milletimiz buna izin vermedi, vermeyecektir de. Bundan dolayı çok çalışacağız. Bizlerde örnek alacağımız insanları doğru seçeceğiz. Gençlerimizin Ebu Eyyub el-Ensari'nin torunları olacak. Onların sözlerini, yollarını, davranışları ve hayata bakış açıları örnek olacak. Çocuklarımız Peygamberimizi örnek ve model alacak. TÜGVA'nın gayesi de budur. Yönetimimiz ve hocalarımız bu güzel çocukları Allah'ın bir emaneti olarak görecektir. Yarının alimleri, idarecileri ve bilim insanları bu çocuklar arasından çıkacaktır. Tanışma gecesin düzenleyen TÜGVA yönetimine teşekkür ediyorum. Yavrularımıza başarılar diliyorum. Her geçen gün kartopu gibi hizmetlerimizle büyüyecek. Her beraber bu ipe sarılalım. Bu vakfın Türkiye'ye güzel hizmetler yapacağına inanıyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, daha sonra öğrencilerle, velilerle ve öğretmenlerle hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim