• BIST 9079.97
  • Altın 2308.099
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.0976
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Başkan Karaosmanoğlu Yeşilay Şubesini misafir etti

Başkan Karaosmanoğlu Yeşilay Şubesini misafir etti
Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Yeşilay Şube Başkanı Muhammet Yasir Gürbüz...

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Yeşilay Şube Başkanı Muhammet Yasir Gürbüz ve yönetimini makamında konuk etti.

Görüşmede dinamik bir ekiple birlikte zararlı alışkanlıklarla ve bağımlılıkla mücadele ettiklerini vurgulayan Gürbüz, Gebze ilçesinde aktif bir şekilde sahada yer aldıklarını belirtti. 20 yaş altında sigara kullanımında daha çok özentinin ve ailedeki kullanımının etkili olduğunun vurgulandı.

Bağımlılıkla alakalı düşüncelerini ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, "Spor yapmanın, müzikle ve sanatla uğraşmanın yanı sıra kütüphaneleri gençlerle doldurmanın önemini kavramalıyız ki bağımlılıkla mücadele etmede başarılı olalım" ifadelerini kullandı.

"Unutmayalım ki her işin başı sağlıktır"

Okullarda öğrencilere verilen uzaklaştırma cezalarının bağımlılıkla mücadeleyi sekteye uğrattığının ifade edildiği görüşmede Başkan Karaosmanoğlu, "Otellerde, lokantalarda, otobüslerin yanı sıra maalesef okullarımızda bile sigaranın içildiği zamanları biliyoruz" hatırlatması yapan Başkan Karaosmanoğlu, "Çok şükür ki Cumhurbaşkanımızın öncülüğüyle halkın ortak kullandığı kapalı mekânlarda sigara kullanımının yasaklanması çok yerinde bir karar olmuştur. Vatandaşlarımızın bu konudaki memnuniyetini de görüyor ve biliyoruz. Unutmayalım ki her işin başı sağlıktır" dedi.

"Ebeveynler örnek davranışlar sergilemek zorunda"

Arkadaşlık ve dostlukların gençlikte çok önemli olduğunu da belirten Başkan Karaosmanoğlu, "Çocuklarımızın ve gençlerimizin çevrelerinde kurdukları arkadaşlıklara dikkat etmemiz gerekmektedir. Onların doğru bir zeminde yaşamlarını sürdürmesi içinde ebeveynler örnek davranışlarda sergilemek zorundalar" diye konuştu.

Kadınlar arasında yüzde 70'e yaklaşan sigara kullanımında artışın olduğunu da dikkate çeken Gebze Yeşilay Derneği yöneticileri bu konuda etkin bir şekilde mücadele edeceklerini de söylediler. Gençlerimiz ve kadınlarımız arasında bağımlılıkla alakalı eğitim çalışmaları yapmamız gerekmektedir vurgusu da yapan Karaosmanoğlu, "Bunun için "Evden Okula Haydi Anneler Spora" projemiz iyi bir alt zemin olacaktır" diye konuştu.

"7'den 77'ye her vatandaşımıza imkân sağlıyoruz"

Ziyarette Gebze Yeşilay Şubesi'ne sürdürülebilir projeler üretilmesini de tavsiye eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Bağımlılıkla ve zararlı alışkanlıklarla mücadele etmede en büyük güç spordur. Büyükşehir olarak insanlarımızın sosyal yönlerinin artması ve zamanlarını doğru kullanmada 7'den 77'ye her vatandaşımıza imkân sağlıyoruz. Bilgi Evleri'nden KO-MEK Kurslarına kadar insanımızın emrindeyiz" diyerek sözlerini tamamladı. Görüşme karşılıklı yapılan fikir alışverişinin ardından sona erdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim