• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Başkan Karaosmanoğlu, Turizm Temsilcilerini Ağırladı

Başkan Karaosmanoğlu, Turizm Temsilcilerini Ağırladı
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında turizm temsilcilerini makamında kabul etti.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında turizm temsilcilerini makamında kabul etti.

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zamburkan ile turizm temsilcileri, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nu makamında ziyaret etti. Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası nedeniyle ziyarette açıklamalar yapan Başkan Karaosmanoğlu, "Kentimiz; ilk olarak sanayi, üretim ve liman kenti olarak tanınır ve bilinir. Ancak tarihi, doğası, ormanı, sahili ve birçok özelliği olan kentimiz her geçen gün gelişmektedir. Yabancı turistler için çok öncelikli bir kent değiliz. Bizler bu noktada yerli turiste yönelmeli ve farklı çalışmalar yaparak iç turizmi daha çok hareketlendirmeliyiz" dedi.

Kayak merkezi, yazın sahilleri, yaylalarındaki yürüyüş yollarının bu iç turizme katkı sağladığını ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, "Esnafımızın ve yatırımcımızın kazanmasını istiyorsak, bu kentte turizmde olmalıdır. Bakıyoruz 40-50 otobüs halinde farklı şehirlerden gelen insanlarımız doğal ortamla buluşuyor. Karadeniz sahilleri yazın binlerce insanla doluyor. Muhakkak ki kongre turizmine destek vererek bu noktada tesislerimizin daha çok hareketlendirme çabasındayız" açıklamasını konuştu.

Ziyarette Turizm Haftasının 40. yılını kutladıklarını belirten İl Müdürü Adnan Zaburkan da, "Bundan sonra ilimizin tanıtımına ağırlık vereceğiz. Bununla birlikte tur operatörlerini ilimize çekerek gerek yerli gerekse yabancı turistlerinde şehrimize gelmesini sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

Birliktelikte daha sonra turizm faaliyetlerinin artırılması noktasında neler yapılabileceği konuşulurken, resim sanatçısı Halis Yıldız, Başkan Karaosmanoğlu'na yağlı boyadan yaptığı portre resmini hediye etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim