• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Başkan Karaosmanoğlu: “Sürdürülebilir Kalite Rekabeti Kolaylaştırır”

Başkan Karaosmanoğlu: “Sürdürülebilir Kalite Rekabeti Kolaylaştırır”
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Arslanbey Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyetlerini sürdüren UZER Makine ve Kocaeli Lastik...

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Arslanbey Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyetlerini sürdüren UZER Makine ve Kocaeli Lastik Sanayi (KOLSAN) firmalarını ziyaret etti.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Arslanbey OSB'de üretim gerçekleştiren UZER Makina ve Kolsan firmalarını ziyaret etti. Ürettiği kaliteli ürünlerle dünya pazarında yer alan ülkemiz firmalarının her geçen güçlenerek pazar paylarını arttığını ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, "Kaliteli insan kaynağı ve cesaretli iş dünyası, geleceğin Türkiye'sinin inşasında önemli rol oynayacaktır. Teknolojik altyapıların daha verimli hale getirilmesi de bu süreci hızlandıracak ve 2023 hedefine ulaşmamızı sağlayacaktır. Bunları gerçekleştirirken ürettiğimiz ürünlerin kalitesinin her daim yüksek olması, bizi dünyada farklı bir yerde durmamızı sağlayacak ve rekabet avantajı sağlayacaktır. Sürdürülebilir kalite, rekabeti kolaylaştırır" dedi.

Her hafta Kocaeli'deki sanayi, KOBİ ve ticaret merkezlerini gezerek çalışanlarla ve yatırımcılarla buluşarak farklı sektörlerin yerel yönetimlerden beklentilerini dinleyen Başkan Karaosmanoğlu'nun bu haftaki ziyaret noktası UZER Makine ve KOLSAN oldu. UZER Makina'nın kurucularından Selahattin Uzuner ve Bahattin Ertuğ'un da hazır bulunduğu birliktelikte, UZER Makina'nın Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kılıç şirketin üretim durumu ve gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Dünyadaki ticari payların her geçen gün arttığını ifade eden Kılıç, 20'den fazla ülkeye ihracat yaptıklarını da vurguladı. Başkan Karaosmanoğlu burada, "Ekonomik büyümenin elde edilmesi iş gücü kalitesi ve rekabet yapabilme yeteneğine bağlıdır. Sanayicilerimizin ve işletme sahiplerinin bu alanda gösterecekleri performans, yeni iş alanlarının açılmasına da neden olacaktır. ARGE ve tasarım iş dünyasının ayrılmaz parçaları olacak" şeklinde konuştu.

Uzer Genel Müdürü Seyfullah Bozkurt tarafında fabrika alanı gezdirilen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, üretim hakkında detaylı bilgi aldı. Çalışanlara yakın ilgi gösteren Başkan Karaosmanoğlu, öğlen yemeğini de emekçilerle birlikte yedi. Başkan Danışmanı Gültekin Görüm'ün de eşlik ettiği ziyaret sonrası Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Lastik Sanayi (KOLSAN) fabrikasında da inceleme yaptı. Fabrikanın Genel Müdürü Murat Uzuner'in ev sahipliğinde gerçekleşen birliktelikte Başkan Karaosmanoğlu, "Cesur ve girişimci iş adamlarının varlığı ülkemize güç katacaktır. Kocaeli'den çıkmış dünyada söz sahibi olacak güçlü markalara ihtiyaç var. Bunu da sizlerle başaracağız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim