• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

Başkan Karaosmanoğlu, “Odalar Demokrasinin Beşiğidir”

Başkan Karaosmanoğlu, “Odalar Demokrasinin Beşiğidir”
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Makine Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Ünal Özmural ve yönetimini konuk etti.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Makine Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Ünal Özmural ve yönetimini konuk etti.

Ziyarette oda yönetimi ile sohbet eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, sektörün sorunları ve kentleşme, odaların önemi ve pozitif fikirlerinin şehirler üzerine fikir alışverişi yaptı.Buluşmada sivil toplum kuruluşlarının yerel yönetimlerin gelişmesine çok büyük katkısı olduğunu ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, "Ülkemizde ve kentimizde ki odalar demokrasinin beşiğidir. Hepimizin gayesi ülkemizin daha güzel yarınlara yelken açması için hep beraber çalışmaktır. Bu ancak milletimizin, odaların, STK'ların, devlet kademelerin velhasıl bu vatanı seven herkesin birinci önceliği olmalıdır" dedi.

Makina Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Ünal Özmural, genel merkezleri ile birlikte gerçekleştirdikleri çalışmaların yayınlarından bahsetmesinin yanı sıra çabalarının yerel yönetimlerle birlikte kentlere katkı sunmak olduklarını belirtti. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'da, "Sizler müthiş bir sektörün temsilcilerisiniz. Reel sektörün başını çektiği sizler, kent yaşamının da daha kaliteli olması için çalışılması gereken önemli bir odasınız. Bununla birlikte hem ülkemizin hem de şehrimizin lokomotif odasınız. Kocaeli'ye daha fazla katkı vereceğinizden hiç şüphem yok" şeklinde konuştu.

Oda olarak yapılan çalışmaların da konuşulduğu görüşmede fikirlerini net biçimde ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, "Odalarımız hükümeti ve devleti yönlendirmelidir. Bunu yapabilecek güç odalarımızda mevcuttur. Ancak bu güç günlük politikalarla elde edilmez. Onun yerine iletişim kanallarının açık ve mesleki alanlarda nelerin yapılabileceği konuları üzerine yoğunlaşılırsa başarılabilir. Odamızın siz yeni yönetimine de görevlerinde başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Makine Mühendisleri Odası Başkanı Özmural'da, "Kentimizin gelişmesine katkı sunmak istiyoruz. Nezaket ziyaretimizle birlikte bunları da ifade etmek istedik. Başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere yerel yönetimlerle ortak çalışmalara imza atmak amacındayız" diye konuştu.

Görüşmek daha sonra karşılıklı fikir alışverişi yapılarak devam etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim