• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Başkan Karaosmanoğlu: “Kültür Merkezlerimiz Geleceği Şekillendiriyor”

Başkan Karaosmanoğlu: “Kültür Merkezlerimiz Geleceği Şekillendiriyor”
Mehmet Ali Paşa Halk Oyunları Derneği, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nu ziyaret etti.

Mehmet Ali Paşa Halk Oyunları Derneği, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nu ziyaret etti.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği(TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Mehmet Ali Paşa Halk Oyunları Derneği Başkanı Özkan Göçenler ve yönetimini makamında konuk etti. Hayatın her alanında hizmet üretip, hemşerilerinin yaşantısını kolaylaştırmayı hedeflediklerini belirten Başkan Karaosmanoğlu, "Yarınlar için kalıcı ve gelecekte hayırla bahsedilecek eserler vermeye gayret ediyoruz. Kalıcı eserler, sadece bugünlere değil gelecek nesillere de hizmet ederler. Kültür merkezleri, toplumların ortak kültür sermayesini paylaşmayı sağlayan, kültürel ve düşünsel birikimini koruyarak yarınlara taşımasına hizmet eden çok amaçlı kalıcı hizmetlerdendir. Bugünkü hayatı kolaylaştıran, güzelleştiren ve keyifli kılan kültür merkezleri aynı zamanda geleceği şekillendiren mekanlardandır" dedi.

Geleceği barış ve dostlukla yoğurmak için hayatın her alanında hizmet vererek yeni hizmet mekanları kazandırmaya gayret ettiklerini ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, "Tarihin çok eski çağlarından beri Batı ile Doğu arasında hem coğrafi hem de kültürel olarak geçiş güzergahı olan Balkanlar, asırlarca pek çok büyük medeniyete ev sahipliği yaptığı gibi korkunç savaşlar ve yıkımlar da görmüştür. Kuşkusuz bu medeniyetler hem folklorik unsurlarda, hem de diğer kültürel öğeler konusunda bölgeye müthiş bir birikim sağlamıştır. Küçük sayılabilecek bir coğrafyada birbirinden çok farklı dil, din ve etnik unsurların bir arada yaşaması aynı zamanda çok değerli bir birlikte yaşam kültürünün de oluşmasına etken olmuştur" ifadelerini kullandı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ayrıca, "Sizlerin şu an gerçekleştirdiği halk oyunları, hayatımızda kendisini fazlasıyla göstermektedir. Bölgedeki herhangi bir etnik unsurun halk oyunlarında kendi milli kültürünün izlerinin yanı sıra bölgedeki diğer grupların da etkisi kendisini hissettirir. Balkan Savaşları ile Osmanlı Devleti'nin Avrupa'dan çekilmesi sonucu bölgede çok sayıda Müslüman kardeş, dost ve akraba topluluklar kalmıştır. 100 yılı aşkın süren bu geri çekilişe rağmen bugün halen Balkanlar'da milyonlarca Müslüman yaşamaktadır" şeklinde konuştu.

Folklor konusunda milli değerlerin yaşatılması ve kültür erozyonuna uğramasının önüne geçilmesi için bir sürecin çok önemli parçası olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Karaosmanoğlu, "Balkanlar'daki çok kültürlü yapının ülkemizde ve şehrimizde devamının en önemli ayağı halk oyunlarıdır. Gerek Trakya bölgesi gerekse Balkanlar bu vesileyle şehrimizde yaşayacaktır. Bu nedenle söz konusu Türk ve akraba toplulukların, kendi ana vatanları olan Balkanlar'da yaşamlarını huzur ve güven ortamı içerisinde sürdürmesi Türkiye'nin de sosyal ve ekonomik olarak yüksek menfaatleri gereğidir. Folklor konusunda Balkanlar'daki dost ve akraba toplulukların yoğun yaşadıkları bölgelerde uygulanması bu projeyle kültürel yaşamlarına ve milli bilinçlerine büyük katkı sağlanacaktır" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim