• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 17 °C

Başkan Karaosmanoğlu, "İnsanlık Tarihinin En Önemli Olayı Bu Gecedir"

Başkan Karaosmanoğlu, "İnsanlık Tarihinin En Önemli Olayı Bu Gecedir"
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Hz. Muhammed (S.A.V.)'nin doğduğu gün olarak kabul edilen Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj...

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Hz. Muhammed (S.A.V.)'nin doğduğu gün olarak kabul edilen Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kandil mesajında, "Mevlid Kandili'nin olduğu bu gece Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)'in âlemleri şereflendirdiği gecedir. Peygamberler zincirinin son halkası olan Peygamberimizin doğumu, insanlık tarihinin en önemli olayıdır" dedi.

"Birbirimizi sevmeyi, doğruluğu, hoşgörüyü, şefkat ve merhameti Peygamber Efendimizin sünnetleriyle öğrenerek nesiller boyu devam ettirdik" diyen Başkan Karaosmanoğlu, "Takip ettiğimiz geleneğin gücü ve bunun hala milletimizin gönlünde yaşaması, gelecek için bizleri umutlandırmaktadır. İslam dünyasının ve toplumların içinde bulunduğu problemler, Peygamberimizin (S.A.V) elçiliği ile bütün insanlığa gönderilen çağrının gerektiği gibi anlaşılamamasından kaynaklanmaktadır. Peygamber Efendimizin insanlığın huzur ve mutluluğunu esas alan evrensel çağrısının anlaşılması, çocuklarımıza, gençlerimize sağlıklı bir şekilde aktarılması tüm Müslümanlara düşen mukaddes bir görevdir. Mevlid Kandili ve diğer mübarek gün ve geceler, bu çağrıyı gönlümüzde, zihnimizde, hayatımızda diri ve canlı tutmak adına fırsattır" ifadesini kullandı.

Bu günlerin toplumsal birlik ve beraberliğin, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın arttığı günler olduğunu söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, tüm İslam Alemi'nin her türlü dertten ve sıkıntıdan kurtulması, barış, huzur ve güven ortamının yeniden tesis edilmesi temennisinde bulundu. Başkan Karaosmanoğlu, "Tüm hemşerilerimin ve bütün İslam âleminin Mevlid Kandili'ni tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim