• BIST 9672.8
  • Altın 2501.202
  • Dolar 32.5876
  • Euro 34.8634
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Başkan Karaosmanoğlu: "İftira haberlerle FETÖ soruşturmasını sulandırmaya çalışıyorlar"

Başkan Karaosmanoğlu: "İftira haberlerle FETÖ soruşturmasını sulandırmaya çalışıyorlar"
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, bazı basın organlarında çıkan "Darbeden 3 ay önce! FETÖ'cü şirkete bile bile kıyak yapmışlar"...

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, bazı basın organlarında çıkan "Darbeden 3 ay önce! FETÖ'cü şirkete bile bile kıyak yapmışlar" başlıklı haberin gerçeği yansıtmadığını belirterek, "İftira haberlerle FETÖ soruşturmasını sulandırmaya çalışıyorlar" dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, bir gazetede 29 Eylül 2016 tarihinde yayınlanan; "Darbeden 3 ay önce! FETÖ'cü şirkete bile bile kıyak yapmışlar" haberiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Karaosmanoğlu, "Bizim ihanet şebekesi FETÖ ile hiçbir ilgimiz olamaz. Gazete'nin yaptığı iftira dolu haber basın ahlakına yakışmaz" dedi.

Çayırova'da yer alan bir arazide, FETÖ soruşturmasından kayyum atanan Dumankaya firmasına rant sağlandığı yönünde basında yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, "Basının görevi doğruyu bulmak, doğruyu söylemek. Ama bile bile yalan söylemek basın ahlakına sığmaz. Yalan ve iftira çok çirkin bir şey. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar" ifadesini kullandı.

"Hiç kimseye ayrıcalık yapmadık"

Büyükşehir Meclisi'nde imar değişikliği kararı alınan arazinin GH Gayrimenkul (Şen Piliç) olarak bilinen firmaya ait olduğu bilgisini veren Başkan Karaosmanoğlu, "FETÖ şike soruşturmasında yargılanan Dumankaya ile bizim hukuki bir bağımız yok. Bizim muhatabımız mülk sahibidir. Biz Dumankaya firmasıyla hiçbir zaman görüşmedik. Araziyle ilgili özel imar çalışması yapıp meclisten geçirdik. Aynı konu daha öncede gündeme gelmişti. O zaman da yalanlamıştık. CHP'li bir meclis üyesi bunu yargıya taşıdı. Maalesef kendisi de rant peşinde koşuyor. Kendisine de dava açtık, iftira ve yalana geçit yok. Kimseye de özel bir ayrıcalık tanımıyoruz. Böyle bir yanlışımız yok. Bir şirkete veya vatandaşa hangi uygulamayı yaptıysak herkese yapıyoruz. Büyükşehir meclisinde hiç kimseye özel bir ayrıcalık yapmadık" dedi.

"İhanet çetesi FETÖ ile bağımız olmaz"

Gazetenin yalan beyanda bulunanların sözcülüğünü yaptığını söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, "İftira atana sözcülük eden iftira atmış gibidir. FETÖ operasyonlarını sulandırmak için yapılan şeyler bunlar. Bizim FETÖ ile en küçük bir bağlantımız yok. İhanet şebekesine karşı en küçük bir sempatimiz olması mümkün değil. Bu çetenin her zaman karşısında durduk" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim