• BIST 9079.97
  • Altın 2325.218
  • Dolar 32.3458
  • Euro 34.9467
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Başkan Karaosmanoğlu:

Başkan Karaosmanoğlu:
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı Zekai İren ve yeni yönetimini konuk etti.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı Zekai İren ve yeni yönetimini konuk etti.

Sektörün durumu ve kentleşmenin konuşulduğu birliktelikte, Kocaelili müteahhitlerin yerel yönetimlerden beklentileri ve kentsel dönüşümün önemi hakkında konuşuldu. Birliktelikte konuşan Başkan Karaosmanoğlu, "Müteahhitlerin bir araya gelerek sektörün sözcülüğünü yapmalarından dolayı memnunum. Güç birliği yapmanız kem kendinize hem de kentimize faydası olacaktır. Doğru işler yapmak için birliktelik ve kaynaşma gereklidir. Şehrin ruhunu bozmadan kentimizi geliştirmeliyiz" dedi.

Kamuya iş yapan müteahhitlerin yasal prosedürleri doğru yapmaları gerektiğinin altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Bilgi ve tecrübe paylaşımı, yeni pazarların ve yatırım alanlarının bulunması ile büyük işler başarabilirsiniz. Konsensüs oluşturmak ve ilkeli hareket etmenin büyük faydaları vardır. Sadece çıkar için değil, sizin kurduğunuz bu birliktelik dostluk için olmalıdır. Her yönüyle bu birliktelikte rahmet vardır" diyerek konuştu.

Şehirlerin gelişmesinde ve imarında farklı estetiği olan güzelliklerin yapılmasını ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, "Üyelerinizi yasal değişikliklerden haberdar edilmesini çok önemseyin. Fuarları yakından takip ederken, eğitim çalışmalarınıza yönelmenizi tavsiye ediyorum. Eserlerinizi ortaya koyarken çevresel faktörlere dikkat edin ve doğanın dengesini koruyun. Mimari anlamında güzel eserler ortaya çıkması için hep birlikte çalışalım" ifadelerini kullandı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ayrıca, "Kentsel dönüşüm ayrıca sadece devletin işi değildir. Müteahhitlerimiz ve halkımız bu konuda daha istekli olmalıdır. Malzemeden çevresel güzelliklere kadar her yapının şehrimize yakışan bir şekilde olmasını istiyorum. Bunun oluşmasında sizlere ve bizlere çok büyük görev düşüyor" diyerek sözlerini tamamladı.

Yapı Müteahhitliği sektörünün güçlü ve etkin olması, sorunlarının çözülmesi ve sektörün kaliteli, profesyonel, akılcı, ekonomik ve teknolojik çözümler sunabilecek donanıma ve heyecana ulaşmasını sağlayarak, sektör faaliyetlerinin yurtiçi ve yurtdışında geliştirilmesi ve Türk müteahhitlik firmalarının dünya çapında rekabet gücünün arttırılması için çalışmalar yaptıklarını ifade eden dernek başkanı Zekai İren, "Üyelerimizi ziyaret ederek derneğimiz hakkında bilgi verirken, kurumsal kimliğimizin kendilerini neler katacağını da anlatıyoruz. Fuarlara katılmanın yanı sıra eğitim çalışmalarına önem veriyoruz. Beş bini aşkın sektör temsilcimizin eksiklikleri ve problemleri var. Bu noktada KOTO Akademi ile birlikte sertifika programları yapıyoruz. KO-MEK'le de yakında irtibata geçeceğiz. Birlikte nasıl işbirliği yaparız ve faydaları oluruz bunun çalışmalarını yapıyoruz. Kentimize faydalı işler yapmak için yola çıktık" açıklamasını yaptı.

Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı Zekai İren ayrıca, "Ticaret ve Sanayi odalarımızla bir araya gelirken, şehir plancılarımızla da ilişkimizi derinlemesine sürdürüyoruz. İşimizi iyi ve kaliteli yapmak istiyoruz. Kentsel dönüşüm noktasında çalışmalarımız olacak. Şehrimizin gelişmesi için çalıştaylar düzenliyoruz. Bu çalıştaylardan çıkacak raporları da sizlere takdim edeceğiz" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim