• BIST 9079.97
  • Altın 2324.005
  • Dolar 32.3547
  • Euro 34.9444
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Başkan Karaosmanoğlu, Faal Futbol Hakemleri Kocaeli Şubesi İle Yürüyüş Yaptı

Başkan Karaosmanoğlu, Faal Futbol Hakemleri Kocaeli Şubesi İle Yürüyüş Yaptı
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Kocaeli Şubesi üyeleriyle birlikte yürüyüş...

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Kocaeli Şubesi üyeleriyle birlikte yürüyüş gerçekleştirdi.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun vatandaşlarla ve STK'larla yaptığı doğa yürüyüşünün bu seferki konukları, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Kocaeli Şubesi üyeleri oldu. Dernek başkanı Mecit Keskin, İl Hakem Kurulu Başkanı Kerim Akdülger ve hakemlerin katıldığı yürüyüş Yuvacık Barajı'nda gerçekleştirildi.

Sporun barış dili olmasının gereğini yürüyüş öncesi vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, "Profesyonel anlamda spor yapmadım ama sporun içindeyim ve seviyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak sporu destekliyor ve hizmetlerimizle de bunu gösteriyoruz. Spor organizasyonları dünyada kardeşliğin, barışın ve hoşgörünün bir kültür olarak yaşatıldığı en önemli sosyal etkinliktir. Bugün burada Fair Play için yürüyoruz. Futbol sahalarında olan centilmenlik dışı davranışların tam manasıyla karşısındayım" dedi.

Hakemlere karşı yapılan saldırıları hoş görmediğini açıklayan Karaosmanoğlu, "Statlarımız artık ailelerin ve çocukların beraber geldiği, hafta sonunun keyifli bir şekilde geçirildiği yerler olmalıdır. Ülkemizdeki takımlarımız arzu edilmeyen az seyirci kapasitesiyle oynuyorsa bu durumdan herkes ders çıkarmalıdır. Radikalleşen futbol taraftarları aslında kendi şehirlerine ve takımlarına zarar vermektedir. Futbol oyunu içerisinde hakemlerimiz, gençliğin spor yapması için büyük fedakârlık göstermektedirler. Onların emeklerini takdirle karşılarken, inanıyorum ki gelecekte ilimizi en büyük organizasyonlarda temsil edecek FİFA hakemleri de yetişecektir" şeklinde konuştu.

Her geçen gün Türkiye'de yaşayan vatandaşların obezite nedeniyle farklı sağlık problemleri yaşadıklarını da vurgulayan Karaosmanoğlu, "Yürüyüş yolları yaparak halkımızla beraber haftanın üç günü yürüyoruz. Çağımızın sorunu ve hastalığı hareketsizliktir. Kontrolsüz yenilen yemekler maalesef vatandaşımız tarafından harcanmıyor. Bunun en güzel ilacı da bu tür yapılan sağlıklı yürüyüşlerdir. Doğal ortamlarda yaptığımız yürüyüşler aynı zamanda sosyal etkileşimlerin artmasına da neden olmaktadır. Bugün buraya gelen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

TFFHGD Kocaeli Şubesi Başkanı Mecit Keskin ve klasman hakemlerinden Ulusal Yardımcı Erhan Yalta başta olmak genç bay ve bayan hakemlerin de katıldığı yürüyüşte, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'na gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında da bilgi aktardı. Başta amatör sporun tesisleşme anlamında büyük atılımlar gerçekleştirildiğini belirten Keskin, "Bu noktada Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bizler artık daha modern tesislerde gençliğe hizmet ediyoruz. Tek gayemiz gelecekte kentimizi ulusal ve uluslararası arenada temsil edecek yeni jenerasyonların ortaya çıkmasını Merkez Hakem ve İl Hakem Kurulumuzla beraber gerçekleştirmektir" dedi.

Yürüyüşe katılan Kocaeli İl Hakem Kurulu Başkanı Kerim Akdülger, "Bugün burada olmaktan ve hakemlerimizle doğanın güzelliğini paylaşmaktan dolayı çok mutluyum. Bizler içinde çok güzel bir gün olurken, farklı bir ortamda gerek Büyükşehir Belediye Başkanımız gerekse genç hakemlerimizle diyalog kurma şansını elde ettik. Kentimize spor alanında bizlerde hizmet ediyoruz. Geleceğin başarılı hakemlerini yetiştirirken, donanımlı ve bilgili olmalarının yanı sıra önem verdiğimiz insani değerleri genç kardeşlerimize aşılıyoruz. Onların spor ve sosyal hayatlarında etkin olmaları için İl Hakem Kurulumuzla birlikte çalışıyoruz. Değerlerimize sahip rol model hakemler yetiştirirken, kentimizin sportif anlamda gurur duyacağı isimlerde muhakkak ortaya çıkacaktır. Bizlerle birlikte yürüyüşe katılan Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu'na ayrıca teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.

Başkan Karaosmanoğlu daha sonra yürüyüş parkurunu genç hakemlerle yürüyerek tamamladı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim