• BIST 9079.97
  • Altın 2308.788
  • Dolar 32.311
  • Euro 35.0346
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Başkan Karaosmanoğlu Erzurum Ve Samsunluları Ağırladı

Başkan Karaosmanoğlu Erzurum Ve Samsunluları Ağırladı
Darıca Erzurumlular ve Gebze Samsunlular dernekleri, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun konuğu oldular.

Darıca Erzurumlular ve Gebze Samsunlular dernekleri, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun konuğu oldular.

Sivil Toplum Kuruluşlarının ülke üzerinde etkinliği ve demokrasiye olan katkısının her geçen gün büyüyerek devam ettiği günümüzde, kentimizin STK'ları da aynı misyonla çalışmalarını sürdürüyorlar. Kocaeli'nin gelişmesine ve büyümesine hizmetleriyle yön veren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Darıca Erzurumlular ve Gebze Samsunlular derneklerini konuk etti. Dünya üzerinde kara bulutların gezdiği bugünlerde, ülke insanımızın birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettiğini belirten Başkan Karaosmanoğlu, "Terörle mücadele eden ülkemizin sivil toplum kuruluşları, yakın ve uzak tarihte ki yaşanan hadiseleri doğru anlamalı ve çözmelidir" dedi.

Darıca Erzurumlular Dernek Başkanı Sıddık Topal ve Gebze Samsunlular Dernek Başkanı Cenap Köksal ile yönetimleriyle bir araya gelen, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Yaşanan terör olayları ve çevre bölgede ki gelişmelerin büyüklüğünü üyelerinize anlatmalısınız. Vatanımızda kardeş kavgası çıkartmak isteyenleri ve kana susamış bu mihrakların hedeflerini ülke insanımızla hemşerilerimize aktarmalısınız. Bu noktada sizler ve bütün kardeşlerimiz uyanık olmalıdır" şeklinde konuştu.

Anadolu insanının müslüman oluşuyla dünyada bilimin ve tekniğin geliştiğini de vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, "Matematik, Fizik ve Uzay başta olmak üzere birçok alanda bilimin temeli o zamanlar atıldı. Yeni Ahmed Yesevi'lerin, Mevlana'ların ve daha birçok âlim bu topraklarda yeniden yetişecektir. Bu durum çağın değişen düzeninde artık farklı metotlarla yapılacaktır. Ancak burada STK'ların merkezleri daha aktif olmalıdır. Genç üyelerinize bu benliği aşılamalısınız. Buradan bir şeyi daha hatırlatmak isterim. Bu değişim dernek merkezlerinin erkek egemenliğinden çıkartılarak olabileceğini söylemek isterim. Günümüz kadınlarının büyük gururu ve kahraman Nene Hatun ruhu, her alanda olmak üzere bu dernek merkezlerinde yaygınlaştırılmalıdır" ifadelerini kullandı.

Görüşmede ülkemizin bu sıkıntılı ve sancılı günleri geride bırakacağını belirten Darıca Erzurumlular Dernek Başkanı Sıddık Topal, "Hem Cumhurbaşkanımıza Başbakanımıza, Bakanlarımıza ve siz değerli büyüklerimize bizler her gün dua ediyoruz. Dadaşlar sizleri çok seviyor. Allah'ın izniyle yaşanan bu hadiseler güzel vatanımıza büyük zararlar vermeden sonlanacak" derken Başkan Karaosmanoğlu'da, "Bugünler kimin samimi kimin samimi olmadığının test edildiği günlerdir. Yıllarca içimizde yaşamış ancak dünyalarının ne kadar karanlık olduğunu göremediğimiz insanlarında deşifre olduğu zamandır. Bugün Doğu ve Güneydoğu halkı başta olmak üzere yedi bölgemizde ki insanımız vatanına, ülkesine, bayrağına, dinine ve hürriyetine sahip çıkmaktadır. Terör örgütleri başta olmak üzere zalimler muhakkak ki yenilecektir" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim