• BIST 9524.59
  • Altın 2499.059
  • Dolar 32.5976
  • Euro 34.8021
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 18 °C

Başkan Karaosmanoğlu, Emlakçıları Ve Balkan Göçmenlerini Konuk Etti

Başkan Karaosmanoğlu, Emlakçıları Ve Balkan Göçmenlerini Konuk Etti
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle buluşmaya devam ediyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle buluşmaya devam ediyor.

Kocaeli Emlakçılar ve Gayrimenkulcüler ile Balkan Göçmenleri Derneği, Başkan Karaosmanoğlu ile bir araya geldi. Kocaeli Emlakçılar ve Gayrimenkulcüler Odası'nın kurucu başkanı Ahmet Pekin ile Kocaeli Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İlhan Topaloğlu ve yönetimleriyle bir araya gelen Başkan Karaosmanoğlu, toplumun önemsediği ve dikkat çeken konular üzerinde fikir paylaşımı gerçekleştirdi. Mesleki gelişim konularında ve temsil ettikleri üyelerin kaynaşmasına katkı sunan derneklerin kıymetli olduğunu ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, "Toplumların gelişmesi, geleceğe dönük sağlıklı adımların atılması için gerekli fikirler, STK'larda olgunlaşacaktır" dedi.

Kocaeli Emlakçılar ve Gayrimenkulcüler Odası'nın kurucu başkanı Ahmet Pekin ve yönetimiyle olan görüşmede, sektörün karşılaştığı sorunlar ve çözüm yolları üzerinde düşünceler paylaşıldı. Geçmişten gelen ve birçok insanımızı mağdur eden kooperatifçilik mantığının artık kentimizde yok olmak üzere olduğunu vurgulayan Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, "Emlakçılık ahilik anlayışıyla yapılmalıdır ki, vatandaşlarımız emlakçıdan korkmasın. Bu noktada siz odamıza büyük görevler düşüyor. Emlakçılık artık kurallara dayalı ve halkın menfaatlerini koruyan yöne doğru kaymaya başlaması bizleri memnun etmektedir. Bakınız hizmet götürdüğümüz yerler kıymetlenmekte ve vatandaşlarımızda bu durumdan kazançlı çıkmaktadır. Bu nedenle emlakçılıkta artık değerli ve kıymetli bir meslek haline gelmektedir" şeklinde konuştu.

Kocaeli Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği yöneticileri de, gerçekleştirdikleri projelerin bilgelerini Başkan Karaosmanoğlu'na aktarırken, ülkemizin ve çevre ülkelerin geçtiği bu zor dönemde üzerlerine düşecek her görevi yerine getireceklerini ifade ettiler. Ülkemizde yaşayan insanımızın bu zor zamanlarda vatanına daha çok sahip çıktığını belirten Başkan Karaosmanoğlu, "Türkiye, Allah'ın izniyle çevremizdeki ateş çemberinden ve terör operasyonlarından milletimizin tüm unsurlarıyla beraber başarıya ulaşacaktır. Türkü, Kürdü, Laz'ı, Boşnak'ı velhasıl tüm insanı; bayrağımızın, dinimizin, kültürümüzün, namusumuzun ve vatanımızın koruyucusudur. Zaman daha fazla kenetlenme ve bir olma zamanıdır" dedi.

Görüşmede ayrıca mahallelerimizin, caddelerin, sokakların dönüşümünde ve renklenmesinde sivil toplum kuruluşlarına da önemli görevler düştüğünü ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, "Unutmamak gerekir ki; kentler insanıyla birlikte güzelleşir ve korunur. Örnek bahçelerden ve evlerden başlayan değişim bütün kente yansıyacak önemli bir adım olacaktır. Bu noktada Balkan göçmenlerimiz, derneklerimiz ve tüm vatandaşlarımız bu farkındalık çalışmasına öncülük etmelidir. Özellikle ilçe belediyelerimiz bu anlamda öncü ve rehber olmalıdır. En güzel bahçe, en güzel sokak ve en güzel mahalle gibi çalışmalar yapılmalı ve vatandaşlarımız bu tür değişimlere yönlendirilmelidir. Çünkü yerel yönetimler vatandaşıyla mükemmeli yakalar" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim