• BIST 9693.46
  • Altın 2509.616
  • Dolar 32.5735
  • Euro 34.7645
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

Başkan Karaosmanoğlu, Dünya şampiyonu öğrencileri kutladı

Başkan Karaosmanoğlu, Dünya şampiyonu öğrencileri kutladı
KOCAELİ(İHA) – Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 4. Uluslararası Arapça Münazara Şampiyonu olan İzmit Mehmet Akif Ersoy...

KOCAELİ(İHA) – Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 4. Uluslararası Arapça Münazara Şampiyonu olan İzmit Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri için gerçekleştirilen ödül törenine katılarak şampiyon kızları tebrik etti.

Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen 52 ülkenin katıldığı 4. Uluslararası Arapça Münazara Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil ederek birinci olan İzmit Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri için düzenlenen ödül törenine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun da katılımıyla gerçekleştirildi. Törende okul idarecilerini, öğretmenlerini, öğrencileri ve okul dernek yönetimini kutlayan Karaosmanoğlu, "Sizleri kutluyorum. Bizlere büyük sevinci yaşattınız. Şimdi daha büyük başarılara imza atmanızı bütün öğrencilerimizden bekliyorum" dedi.

Törene çok sayıda katılımcının yanı sıra AK Parti Kocaeli Milletvekili ve Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyon (KEFEK) Başkanı R. Sezer Katırcıoğlu ile AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ali Yeşildal, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, İl Müftüsü Yusuf Doğan, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, KİHMED Başkanı Sabahattin Yamak ile diğer konuklar hazır bulundu. Şampiyonun finalinde Lübnan ekibi ile yarışan İzmit Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri birinciliği elde etmesinden dolayı okulda yaşanan sevinç ve mutluluk gözyaşlarının dökülmesine de neden oldu.

Törende ilk olarak konuşan Okul Müdürü Fatih Şenocak, "Çocuklarımız yarışmada tüm ülkelerini kendilerine hayran bıraktılar. Ülkemizde milli ve manevi duruşlarıyla örnek oldular. Onlara bu güzel başarıları için bir ke daha çok teşekkür ediyorum. Desteklerini esirgemeyen herkese de ayrıca müteşekkiriz" dedi.

Öğrencileri yakaladıkları başarıdan dolayı tebrik eden İl Müftüsü Yusuf Doğan'ın ardından söz alan, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise, "Geçmişin acı yaşanmışlıkların ardından bugün daha iyi imkanlarda sizler eğitimlerini alıyorsunuz. Bu başarı sizi daha çok motive etmelidir. İnançlı ve hedefi olan, insan sevgisiyle yaşamlarını sürdüren, Allah ve çevre sevgisiyle yarının bilim insanları ile yöneticileri olarak sizleri görmek istiyoruz. Bu başarıyı yakalayan öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Bu başarının yakalanmasında emeği olan herkesi kutluyorum" diye konuştu.

Dünya Müslümanlarının kanını dökmekten mutlu olan zihniyetlere karşı güçlü olunmanın önemine de dikkat çeken Başkan Karaosmanoğlu, "Sen ben diyecek vaktimiz yok. Çok çalışacağız. Yolumuza Rabbimizin rızasını gözeterek çalışmayı sürdüreceğiz. Gençler sizlere güveniyor ve inanıyoruz. Başarılı olacak ve ülkemizin kalkınması ile gelişmesine katkı vereceksiniz" diyerek sözlerini tamamladı.

Törende başarı yakalayan öğrencilere ve öğretmenlere verilen hediyelerin ardından sona erdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim