• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C

Başkan Karaosmanoğlu, Braille Alfabesi İle Kuran Öğreten Öğretmeni Ağırladı

Başkan Karaosmanoğlu, Braille Alfabesi İle Kuran Öğreten Öğretmeni Ağırladı
Uluslararası Gençlik Merkezinde düzenlediği eğitim programında altı görme engelli vatandaşa Kur'an-ı Kerim öğreten görme engelli olan Dilek Karaca,...

Uluslararası Gençlik Merkezinde düzenlediği eğitim programında altı görme engelli vatandaşa Kur'an-ı Kerim öğreten görme engelli olan Dilek Karaca, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nu ziyaret etti.

Kur'an-ı Kerim eğitimi alan görme engelli kursiyerler için Braille elif-bağ ve Kur'an-ı Kerim temin edilmesinin ardından, Kocaeli Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden mezun olan Dilek Karaca'nın öncülüğünde 24 Ekim 2015 tarihinde başlayan Kur'an-ı Kerim eğitimi 30 Ocak 2016 tarihinde tamamlanmıştı. Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Aydınlık'ın eşliğinde gerçekleşen ziyarette kabartma yazılı Kur'an-ı Kerim'i öğrenen kursiyerlerin çok özverili bir çalışma göstererek bu aşamaya geldiklerini söyleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Bu başarı ve azim tüm vatandaşlarımıza örnek olmalıdır. İnanıyorum ki bu tamamlanmış eğitim programımız başlangıç olacak ve yayılarak hem ilimizde hem de ülkemizde talep edilen bir proje olacaktır" diye konuştu.

"Ben halimden memnunum, alıştığım bir hayat tarzım var" diyerek durumuna hep şükür ettiğini söyleyen Dilek Karaca, Edebiyat fakültesini de azmederek ama yılmadan okuduğunu da görüşmede dile getirdi. Liseyi İstanbul Çamlıca Kız Anadolu Lisesi'nde tamamlayan Dilek Karaca, Ardahan'da iki yıl üniversite okumasının ardından yatay geçişle Kocaeli Üniversitesi'nde tahsilini tamamladı. Türk Dili ve Edebiyatı'ndan mezun olduktan sonra formasyon eğitimi alarak 2015 yılında mezun olan Karaca, Milli Eğitim Bakanlığı'nın görme engelliler eğitiminde öğretmenlik yaptı.

Dilek Karaca, Kur'an-ı Kerim öğretmenin ilk defa bir görme engelli öğrencisi olduğunu bunun yanında kabartma harf bilmemesine rağmen yoğun bir çalışma ile kutsal kitabı öğrendiği söyledi. Harflerin karşılığın da hocasının nasıl seslendireceğini öğretmesi ile başlayan Kuran okuma aşkı bugüne kadar gelmiş. Dilek'in azmine hayran kaldığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Dilek kardeşimiz engellilerin sorunlarını hakkında çalışmalar yapacak çözümleri konusunda bize bundan sonra tavsiyelerde bulunacak. Dilek artık bizim kızımız oldu. Onun bu çalışma azmi ve gayreti bizleri mutlu ediyor" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim