• BIST 8718.11
  • Altın 2243.296
  • Dolar 32.3313
  • Euro 35.1511
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Başkan Karaman ilçede yaşayan gazilerle yemekte buluştu

Başkan Karaman ilçede yaşayan gazilerle yemekte buluştu
Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, düzenlenen yemek programında ilçede yaşayan gaziler ve yakınlarıyla bir araya geldi.

Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, düzenlenen yemek programında ilçede yaşayan gaziler ve yakınlarıyla bir araya geldi. Programda konuşan Başkan Karaman, "Şehit nurlanan gazi onurlanandır. Biz sizlere bu onuru yaşatmak ve her zaman göstermek zorundayız" dedi.

Güngören'de faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri ve dernekleriyle yakın ilişki içerisinde olan Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, düzenlenen yemek programıyla Güngören'deki gaziler ile bir araya geldi. Cevizli Sosyal Tesislerindeki programa; Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman'ın yanı sıra Güngören Belediye Başkan Yardımcısı Derviş Kahraman, Güngören İlçe Emniyet Müdürü Sinan Çamuroğlu, Türkiye Muharip Gaziler Derneği İstanbul Şube Başkanı Ahmet Kendigel ve çok sayıda gazi ile yakını katıldı. Programda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Yeni Anayasaya ilişkin bilgiler paylaşan Başkan Karaman, sonrasında ise Kore ve Kıbrıs çıkarmalarında büyük kahramanlıklara imza atan gazilere plaket taktim takdim etti.

"Şehit nurlanan gazi onurlanandır"

Gazilerin toplumda çok önemli bir yeri olduğunu belirten Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, "Sizler bu ülke için, bizler bu ülkede rahatça yaşayabilelim diye canınızı ortaya koydunuz. Bazı büyüklerimiz, sizlerin arkadaşları şehit oldu, bazı arkadaşlarımız da gazi oldu. Onlar nurlandı, sizler de onurlandınız. Bu onuru biz sizlere yaşatmak ve her zaman göstermek zorundayız" dedi.

"Çift başlılığın bu ülkeye neler getirdiğini biliyoruz"

Artık birlik olunması gerektiğini söyleyerek konuşmasını sürdüren Karaman, "Öyle halkın yüzde 20'si bir görüşte, yüzde 30" bir görüşte olarak bu ülke yönetilemiyor. Yüzde 50'sinin en azından bir araya geleceği sistemler kurmak lazım. Çift başlılığın bu ülkeye neler getirdiğini biliyoruz. Buna hiç kimse de itiraz etmiyor. Bunu da düzeltip, sizler askersiniz, bilirsiniz. Önümüzde bir komutan varsa ve onun gösterdiği yol da ilerleyerek zaferler kazanılıyorsa yine bu halkın tercihiyle ve yine en az yüzde 50'sinin tercihiyle liderler olması ve bu ülkeyi yönetmesi gerekir diye düşünüyorum. Çünkü sizler gerçekten hayatınızı ortaya koyarak bu günlere gelmesini sağladığınız bu ülkenin statüko olarak öylece kalmasına bizim gönlümüz razı olmaz, söylece kalmasını sağlamak ve devam ettirmekte bize yakışmaz. Geliştirmemiz lazım, güçlendirmemiz lazım, büyütmemiz lazım, yatırımlarla, sistemiyle ki sizin verdiğiniz bu emekler değerli olsun. Bu vesileyle de tabi ki bu çalışmaları sizlerden aldığımız bu cesaretle, sizin zamanınızda gösterdiğiniz o cesaretleri örnek alarak yapıyoruz. Sizin çocuklarınız nasıl 15 Temmuz'da ülkeyi kurtarmak adına canlarını hiçe saydılar, çünkü sizler de zamanında öyle yapmıştınız. Sizleri örnek aldılar, sizin onlara yaşattığınız gururla gururlanarak yaptılar" şeklinde konuştu.

İstanbul'un iki kadın gazisinden biri olan Zeynep Süngü ise, kendileri için düzenlenen etkinlik dolayısıyla çok mutlu olduğunu belirterek, "Güngören Belediyesi'nin bize verdiği nazik davetle buraya geldim. İstanbul'daki iki bayan gaziden biriyim. Bu nazik davetleri için belediyemize teşekkür ediyorum" dedi.

Başkan Karaman ilçede yaşayan gazilerle yemekte buluştu

Başkan Karaman ilçede yaşayan gazilerle yemekte buluştu

Başkan Karaman ilçede yaşayan gazilerle yemekte buluştu

Başkan Karaman ilçede yaşayan gazilerle yemekte buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim