• BIST 9530.47
  • Altın 2477.644
  • Dolar 32.4678
  • Euro 34.7142
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Başkan Karalar 94 Yıllık ‘Kurtuluş Geleneğini’ Yaşatıyor

Başkan Karalar 94 Yıllık ‘Kurtuluş Geleneğini’ Yaşatıyor
Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana'nın 94 yıl önce düşman işgalinden kurtuluş gününün sembolü olan devasa Türk Bayrağı ile Zafer Yürüyüşü...

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana'nın 94 yıl önce düşman işgalinden kurtuluş gününün sembolü olan devasa Türk Bayrağı ile Zafer Yürüyüşü ve Hırisi Çorbası dağıtım geleneğini yeniden canlandırdı.

Belediye Başkanı Karalar, "Büyük Atatürk'e Kurtuluş Savaşı fikrinin ilhamını Adana şehri vermiştir" diye başladığı konuşmasında Şeyh Cemil Nardalı'nın işgal ve kurtuluş mücadelesindeki yeri ve önemini anlattı.

"5 Ocak esaretten kurtuluştur. 5 Ocak aydınlık günlere doğru gidiştir" diyen Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar sözlerini şöyle sürdürdü:

"İşgal yıllarında işgal güçleri ve onların işbirlikçilerinin baskılarıyla canlarını kurtarmak isteyen onbinlerce Adanalı bu konağın önünden geçerek Pozantı'ya gitmiştir. Bu geçiş sürecinde Cemil Nardalı ve yakınları onbinlerce insanımıza yemek ikramında bulunmuştur. Bölgemizde Hırisi ismiyle bilinen bu çok özel çorbadan ikram etmişlerdir. Canlarını kurtarmak isteyen insanlara yapılan bu yardım bahane edilerek Cemil Nardalı'nın yakınları işkence ile öldürülmüştür. Ama bu yardım girişiminden asla vazgeçilmemiştir. İnsanlarımıza bu ikramın yapılmasının ardından onların sağ salim Pozantı'ya varmaları sağlanmıştır."

DEVASA TÜRK BAYRAĞI OMUZLARDA GEZDİRİLDİ

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, günün anlam ve önemini anlattığı bu konuşmanın ardından 94 yıl önce yaşanan bir gelenek yeniden hayata geçirildi. İşgal güçlerinin işgal yılları boyunca Türk Bayrağı asılmasını yasaklamasına tepki gösteren Adanalılar işgalin sona erdiği 5 Ocak 1922 günü evlerindeki kırmızı ve beyaz bezleri biraraya getirerek devasa bir Türk Bayrağı dikmiş ve bunu işgalin sona erdiği gün omuzları üzerinde şehrin sokaklarında gezdirmişti.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, konuşmasının ardından aynı yöntemle Seyhan Belediyesi'ne ait 11 ayrı SEYMER'de parça parça hazırlanan ve sonrasında birleştirilen Türk Bayrağı omuzlara alınarak "Zafer Yürüyüşü" gerçekleştirildi. Omuzlarına Türk Bayrağı olan vatandaşlar "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" ve "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları eşliğinde yürüyüşe geçti.

Başkan Karalar 94 Yıllık ‘Kurtuluş Geleneğini’ Yaşatıyor

Başkan Karalar 94 Yıllık ‘Kurtuluş Geleneğini’ Yaşatıyor

Başkan Karalar 94 Yıllık ‘Kurtuluş Geleneğini’ Yaşatıyor

Başkan Karalar 94 Yıllık ‘Kurtuluş Geleneğini’ Yaşatıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim