• BIST 9524.59
  • Altın 2488.665
  • Dolar 32.5062
  • Euro 34.7208
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 18 °C

Başkan Karadeniz’den ‘’Sigara’’ Çıkışı

Başkan Karadeniz’den ‘’Sigara’’ Çıkışı
Küçükçekmece Belediyesi'yle Yeşilay arasında gerçekleşen protokol imza töreninde konuşan Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, şarkı sözünden...

Küçükçekmece Belediyesi'yle Yeşilay arasında gerçekleşen protokol imza töreninde konuşan Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, şarkı sözünden yola çıkarak, sigara bağımlılığıyla ilgili ilginç bir çıkış yaptı.

Küçükçekmece Belediyesi tarafından İSTKA Bağımlılıkla Mücadele Mali Destek Programı hibesi ile gerçekleştirilen "Bağımsız Yaşamın Rengi" projesi Kapsamında Türkiye Yeşilay Cemiyeti ile işbirliği protokolü imzalandı. Küçükçekmece Belediyesi'nde gerçekleştirilen imza törenine, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk başta olmak üzere ilçe protokolünden çok sayıda isim katıldı. Protokol öncesi Küçükçekmece Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Mehmet Erdönmez, aynı zamanda projenin adı olan "Bağımsız Yaşamın Rengi" başlıklı proje hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

"SİGARA DUMANINDA SEVGİLİ SAKLANMAZ'

Küçükçekmece Belediyesi'nin "Bağımsız Yaşamın Rengi" projesi kapsamında açılacak olan merkezde, Yeşilay'ın YEDAM modelinin hayata geçirilecek. İmza töreninden önce söz alan ve bağımlılık denince Türkiye'de ve dünyada akla ilk önce uyuşturucunun geldiğini kaydeden Başkan Temel Karadeniz, "Öncelikle toplumumuz uyuşturucu dışında sigara ve alkol gibi bağımlılıklarla da yüzleşmeli. Bu konuda bazı eksiklikler var. Örneğin sigara ile ilgili bir sürü şarkı yazılmış. Sigaramın dumanına saklasam seni diye bir şarkı var. Toplumda belli bir saygınlığa erişmiş önemli isimlerin elinde çoğu zaman sigara bulunuyor. Bu durum da gençler için özendirici olabiliyor" dedi.

Başkan Karadeniz, "Bir projenin hayata geçirilmesi kadar sürdürülmesi ve sonuç alınması da önemlidir. Bu projenin en faydalı şekilde ilerleyeceğine ve bir sonuç alınacağına inanıyorum" diye de konuştu.

"BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE SADECE TIBBİ VE ADLİ ÇÖZÜM FAYDA ETMEZ"

Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk ise "Bağımlılık konusunda artık sadece tıbbi ve adli anlamda bir çözüme ulaşılamayacağı anlaşılmıştır. Bağımlılıkla başa çıkma konusunda izlenecek yol, kişilerin bağımlı olmasını engellemek (koruyuculuk), tıbbi tedavi ve sonrasında psikolojik ve sosyolojik tedavi yapılmasıdır. Siz bağımlılık tedavisi konusunda her hangi bir ülkeden aldığınız modeli Türkiye'ye entegre edemezsiniz. Burada kültürün çok önemli etkisi var. Bu nedenle kendimize has bir merkezi hayata geçirme projesinde yer aldığımız için çok mutluyum. Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz'e teşekkür ediyorum" dedi.

Başkan Karadeniz’den ‘’Sigara’’ Çıkışı

Başkan Karadeniz’den ‘’Sigara’’ Çıkışı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim