• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C

Başkan Karaçoban’dan Yaşlılara Hürmet

Başkan Karaçoban’dan Yaşlılara Hürmet
Yaşlılık döneminin ömrün en verimli şekilde geçirmenin bir diğer adı olduğunu kaydeden Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, "Yaşlılara...

Yaşlılık döneminin ömrün en verimli şekilde geçirmenin bir diğer adı olduğunu kaydeden Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, "Yaşlılara Saygı Haftası" nedeniyle yayımladığı mesajında, "Yaşlılarımız geçmişimiz ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Bugün sahip olduğumuz maddi ve manevi bütün değerleri, bizler yaşlılarımızdan aldık." dedi.

Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, "Yıllar, başımızdan geçen acı tatlı olaylar; bizi hep aynı görünüşte ve yaşta bırakmıyor. Zaman bizden bir şeyleri alıp götürme konusunda oldukça cömert davranıyor. Tüm bir kainat bu ilahi kaderin programına uygun şekilde hareket ediyor. Doğuyor, büyüyor, yaşlanıyor. İnsan, çiçekler, ağaçlar, kelebekler. Hiçbir şey ilk günkü gibi kalmıyor, kalamıyor. Değişmek, insan söz konusu olduğunda daha büyük ve güzel anlamlar ifade etmektedir. Özelikle yeryüzü serüvenimizi, sonsuz bir yolculuğun yalnızca kısa bir durağı olarak gören bizler için değişmek, olgunlaşmanın kemale ermenin de adıdır aynı zamanda. Hayatını ibret ve tefekkürle geçirmeye çalışmış her yaşlı, ömrünün her senesine kocaman bir ömrü sığdırabilir. Onca yaşanmışlıklar, onca hayat gaileleri, her yaşlıya şunu öğretir: güzel olanı al ve sana lazım olmayanla uğraşmayı bırak! Onun için yaşlılık dönemi ömrü en verimli şekilde geçirmenin de adıdır. Eli öpülesi yaşlılarımız, önümüzde yaşanmışlığın verdiği tecrübe ile bizlerin ışığıdır. Yaşlılarımıza baktığımda, her birinin gözlerinde bilgeliğin ve sükunetin musikisini hissediyorum." diye konuştu.

"Ne mutlu ki yaşlılarımızın duaları tertemiz ve çocuksu bir masumiyetle göklere yükseliyor." diyerek açıklamasına devam eden Başkan Karaçoban şunları söyledi:

"Bizler için ettikleri hiçbir dua ve iyi dilek, göklerde karşılıksız kalmıyor. Rahmet Peygamberinin dediği gibi "Eğer siz yaşlılar olmasaydı, belalar üzerimize çağlayanlar gibi dökülürdü." İşte Allah'ın yaşlılarımıza verdiği kıymet böylesine güzel ve böylesine özenilesidir. Değerli yaşlılarımızdan özellikle istirhamım, bizlerden hayır dualarınız eksik etmeyiniz. Yaşlılarımızla her fırsatta görüşebilmek ve tecrübelerinden istifade etmek güzelliğinden bizleri mahrum bırakmayınız. Yaşlılarımız bizim hayat enerjimiz, yaşam gücümüzdür. Bu vesileyle bu anlamlı günü en kalbi hislerimle kutluyor ve nice seneler yaşlılarımızla bir arada bulunmayı Cenab-ı Hak'tan diliyor, tüm yaşlılarımızın ellerinden saygıyla öpüyorum."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim