• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Başkan Karabağ Muhtarlarla Buluştu

Başkan Karabağ Muhtarlarla Buluştu
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, yeni yıl öncesi 23 mahalle muhtarıyla bir araya geldi.

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, yeni yıl öncesi 23 mahalle muhtarıyla bir araya geldi. Başkan Karabağ, "Yeni bir belediyeyiz ancak kısa sürede İzmir'de konuşulan bir belediye olduk. İmkansızlıklar içinde birçok şeyi imkanlı hale getiren bir belediye…Bayraklı'ya bir çivi bile çakılmadı" diyenlere inat çivileri çakmaya devam edeceğiz. Projelerimiz yeni yılda da sürecek" dedi.

Dünya Barış anıtında muhtarla buluşan Başkan Karabağ, muhtarların önemli bir görevi yerine getirdiğini söyledi. Karabağ, "Biz seçilmişler, belirli dönem için verilen görev yapmak için geliyoruz. Bir müddet sonra bırakıyoruz. Yapılanın daha çok manevi görevler olduğunu görürüz. Ama zaman zaman bu işi abartan seçilmişler var. Sanki oranın sahibiymiş, sanki burayı hiç bırakıp gitmeyecekmiş hisseden yöneticiler var. Türkiye'nin çektiği sıkıntılardan biride bu. Bu anlamda çok yol kat etmemiz gerekiyor. İnşallah Atatürk'ün çizdiği Cumhuriyet ve demokrasi yolundan ayrılmadan bu ilkeleri gerçekleştiririz. Dolayısıyla bulunduğumuz yeri makul ve ağır bir şekilde karşılayıp bir gün bırakacağımızı her zaman aklımıza getirmeliyiz" dedi.

"KÜSME LÜKSÜMÜZ YOK"

"Sizlerle zaman zaman kırgınlıklarımız mesafeli duruşlarımız olabiliyor" diyen Başkan Karabağ, sözlerine şöyle devam etti: "Ama biz sonuçta halka hizmet etmek için buradayız. Benim üstümdeki makamla örneğin büyükşehir ve valilikle veya kaymakamla küsme lüksüne sahip değilim. Bu benim hakkım değil. Bir ağır hakarete, saldırıya maruz kalmadıkça, siyaseten de ayrı düşebiliriz ama kimsenin kimseye küsmeye hakkı yok. Muhtarlarımız zamanla bize darılıyor, küsüyor. Sizden ricam bana küsmeyin, kırılmayın. Çıkın gelin. Ne istiyorsanız yüzüme eleştirileri yapın. Eksiğimiz varsa, tamamlayalım. Beldemize hizmette kol kola olalım. Muhtarlık ne kadar zordur biliyorum. Benim bölgemde gece kondu oldukça fazla. Özellikle gecekondu mahallesindeki muhtarlar dert babasıdır. Bunu yakından bilen bir kişiyim. Orada yetiştim. Ben sizi anlıyorum. Bundan sonraki süreçte alınganlık gösterdiği durumlar varsa bunu yüz yüze gelip aşabiliriz. Önümüzde 3 yıl var. Birbirimizle olan ilişkilerimizde kişiselliği bir kenara bırakmamız gerekiyor"

ÇİVİ ÇAKMAYA DEVAM EDECEĞİZ

"Bayraklı'ya tek bir çivi çakılmadı" şeklinde yapılan gerçek dışı eleştirilere de yanıt veren Başkan Karabağ, "Muhtarlık binaları telefon, internet gibi tüm masraflarını karşılıyoruz. Bayraklı Belediyesi yedi yıl önce kuruldu. Nasıl kurulduğunu bir Allah bilir birde biz biliriz. Yeni bir belediye ama İzmir'de konuşulan bir belediye olduk. İmkansızlıklar içinde birçok şeyi imkanlı hale getiren bir belediye…'Bayraklı'ya çivi çakılmadı" diyenlere karşı çivileri çakmaya devam edeceğiz. Projelerimiz yeni yılda da sürecek" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim