• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Başkan Karabağ: “Bizim Sevdamız Cumhuriyeti Korumak”

Başkan Karabağ: “Bizim Sevdamız Cumhuriyeti Korumak”
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Çorum Dernekleri Federasyonu üyeleriyle bir araya geldi.

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Çorum Dernekleri Federasyonu üyeleriyle bir araya geldi. Başkan Karabağ, "Bizim bütün sevdamız Atatürk'ün kurduğu cumhuriyeti korumak, bütün sevdamız Türk bayrağını ülkenin her noktasında dalgalandırabilmek" dedi.

Bayraklı'da 2007 yılından bu yana faaliyet gösteren Çorum Körücek Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği'nin düzenlediği dostluk ve dayanışma kahvaltısı, Dünya Barış Anıtı'nda gerçekleşti. Buradaki etkinliğe Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, eşi Bahriye Karabağ, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, Çorum Hitit Dernekleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Veli Karakurt ve federasyon üyeleri katıldı. Etkinlikte Çorum Dernekleri Federasyonuna bağlı derneklerin yanı sıra Bayraklı Malatyalılar, Sivaslılar, Diyarbakır Erenler, Konya Şamlar ve Erzurum Dörtler Derneği başkan ve üyeleri de yer aldı.

FEDERASYON ÇATISI ALTINDA BULUŞTULAR

Kahvaltıda konuşan Çorum Körücek Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Kurbani Uçar, "Bizim amacımız sadece dernekleşerek sorunlara yardımcı olmak değil yaşadığımız bu metropol kentin kültürüne katkı koymak, bu kültür dokusunda burada bizim var olduğumuzu bildirmektir. Bunun için yapacağımız çalışmalarımızı tüm derneklerle birlikte yürütme kararı aldık" dedi. Uçar'ın ardından söz alan Çorum Hitit Dernekleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Veli Karakurt ise, "Biz İzmir'deki Çorum dernekleri olarak Çorum Dernekleri Federasyonu'nu en önemli değer olarak ortaya çıkardık. Bilimsel ve siyasal çalışmaları da yürüten bir konfederasyon oluşturduk" diye konuştu.

"ATATÜRK'E VE BAYRAĞA SAHİP ÇIKAN DERNEKLER BİZİM İÇİN ANLAMLIDIR"

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Benim için anlamlı dernekler Atatürk'ü ve Türk bayrağına sahip çıkan derneklerdir. Hiç tereddütsüz tüm derneklerin davetlerine katılıyoruz. Siyaset yapma adına derneklerin başına geçen arkadaşlarımız o derneği kendi siyasi amaçları için kullanıyorlar. Bu o derneğin sempatisini azaltıyor Siyaset yapacak dernek başkanları orayı bırakıp sonra bir siyasi partiye girer, siyasetlerini yaparlar ama o kurumun gücünü kullanarak siyaset yapanların bu davranışlarını etik bulmuyorum. Bu durum, kurumlar arası ilişkisini zedeliyor. Bunu yaşıyor ve görüyoruz" ifadelerini kullandı.

"ATATÜRK IRK MİLLİYETÇİSİ OLMADI"

"Çorumlular ile biz istedikleri her etkinlikte birlikte oluyoruz" diyen Başkan Karabağ, sözlerine şöyle devam etti: "Bizim bütün sevdamız Atatürk'ün cumhuriyetini korumak, bütün sevdamız Türk bayrağını ülkenin her noktasında dalgalandırabilmek. Sevgili Atatürk Türkiye Cumhuriyeti'ni kurdu. Bu cumhuriyeti kuranlara "Türk milleti" denir demiş. Bunun içinde ırk tarifi yoktur. Bazı fanatik, ayrılıkçı insanlara bunları anlatmak lazım. İspanyol, İtalyan kökenli bir Amerikalıya "nerelisiniz?" diye sorduğunuzda "Amerikalıyım" der. Atatürk hiçbir zaman bir ırk milliyetçisi olmamış. Öyle bir cumhuriyet kurmamış. Bütün etnik yapılar temsil edilmiş, bütün mezhepler temsil edilmiş. Bir tarafına sarıklı hocayı, bir tarafına alevi dedesini almış ve bu cumhuriyeti öyle kurmuş. Cumhuriyeti, Atatürk'ü, Türk bayrağını, laikliği ve çocuk tecavüzcülerine fırsat vermeyen düzeni kurmamız gerekiyor. Sizlerle birlikte olmaktan mutluyum. Belediye olarak tüm derneklere elimizden gelen desteyi vermeyi devam edeceğiz."

Başkan Karabağ: “Bizim Sevdamız Cumhuriyeti Korumak”

Başkan Karabağ: “Bizim Sevdamız Cumhuriyeti Korumak”

Başkan Karabağ: “Bizim Sevdamız Cumhuriyeti Korumak”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim