• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 23 °C

Başkan Kamil Saraçoğlu: Gelenekten Geleceğe Kütahya Projesi Hayırlı Osun

Başkan Kamil Saraçoğlu: Gelenekten Geleceğe Kütahya Projesi Hayırlı Osun
Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, şehrin tarihi ve kültürel zenginliklerinin daha fazla duyurulabilmesi için Zafer Kalkıma Ajansı ile birlikte...

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, şehrin tarihi ve kültürel zenginliklerinin daha fazla duyurulabilmesi için Zafer Kalkıma Ajansı ile birlikte önemli bir proje çalışması yürüttüklerini dile getirdi.

Kütahya'nın tarih zengini bir şehir olduğunu belirten Saraçoğlu, "Gelenekten Geleceğe Kütahya isimli proje kapsamında Kütahya merkezindeki tarihi Kütahya evlerinin ve konaklarının fotoğrafla kayıt altına alınarak, sokakların restorasyonlarının yapılması, turizme açılması ve yeni mimari plan ve projelerle gelenekten beslenen modern Kütahya evlerinin tasarlanması amacı ile fizibilite yapılmıştır. Bu proje ile ilimizin Turizm potansiyelinin gelişmesine katkıda bulunacaktır. Uzun vadede ise Kütahya ilinin tarihi turistik değerlerin iyileştirilmesi ile turizm merkezi haline gelmesine, ilimizdeki yatırımların, istihdam oranının ve ilimizin genel anlamda rekabet gücünün artmasına katkı sunacaktır. Fizibilite Projemiz sonrasında yapılacak uygulama Projeleri ile şehrin tarihi kültürel zenginliği dünya kamuoyuna aktarılarak Kütahya'nın marka değerinin artması sonucu başta Kültür Bakanlığının kültürel faaliyetlerinde gündem teşkil etmek ve yerli yabancı yatırımcıların ilgisini çekerek şehrin ekonomik girdisi ve vatandaşın kültürel seviyesinin artmasında önemli katkılar sağlayacaktır" diye konuştu.

Projenin Belediye Sosyal Tesisleri'ndeki kapanış toplantısına, AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, Zafer Kalkınma Ajansı Genel sekreteri Yusuf Balcı, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Cevdet Korkmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş ve bazı diare müdürleri katıldı. (EFE)

Başkan Kamil Saraçoğlu: Gelenekten Geleceğe Kütahya Projesi Hayırlı Osun

Başkan Kamil Saraçoğlu: Gelenekten Geleceğe Kütahya Projesi Hayırlı Osun

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim