• BIST 9079.97
  • Altın 2306.659
  • Dolar 32.3183
  • Euro 35.0385
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Başkan Işık mezarlık konusuna açıklık getirdi

Başkan Işık mezarlık konusuna açıklık getirdi
Çanakkale'nin Biga ilçe Belediyesi'nin Aralık ayı Meclis toplantısında gündeme gelen Çavuşköy Mahallesi'ne ait mezarlığın satış konusuna Biga Belediye...

Çanakkale'nin Biga ilçe Belediyesi'nin Aralık ayı Meclis toplantısında gündeme gelen Çavuşköy Mahallesi'ne ait mezarlığın satış konusuna Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, açıklık getirdi.

30 Mart 2014 yerel seçimler sonrası Biga Belediyesi'ne mahalle olarak bağlanan Biga'ya bağlı Çavuşköy Köyü'nün mahalle olarak Biga'ya bağlanmasının ardından köy muhtarlığına menkul ve gayrimenkul mallar, harcı, borcu ve alacağıyla Biga Belediyesi'ne geçti. Muhtarlığa ait alanların Biga Belediyesi'ne devri sırasında, Biga İlçe Tapu Müdürlüğünce 4 mezarlık parselinden 3'ü mezarlık, kalan 1 parsel ise mezarlık yerine tarla olarak kaydedildi.

Biga Belediyesi tarafından, Çavuşköy Mahallesi'ndeki 7 taşınmaz varlığı satılığa çıkarılan taşınmazlar arasında yer alan tarla vasfındaki mezarlık konusu Aralık Ayı Belediye Meclis toplantısında gündeme geldi. Belediye Meclisi toplantısında Çavuşköy Mahallesindeki mezarlık satışı konusuna açıklık getiren Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, mezarlık alanının satışının söz konusu olmadığını, satış yetkisinin Belediye Encümeni'nde olduğunu ve ilgili parselin Biga İlçe Tapu Müdürlüğü'nce tarla vasfında devredildiği için de satılacak yerler arasında Belediye Meclisi gündemine girdiğini belirtti. Başkan Işık, Biga İlçe Kadastro Müdürlüğü ve Biga İlçe Tapu Müdürlüğü ile hatanın düzeltilmesi konusunda gerekli görüşmelerin de yapıldığını ifade etti.

Belediye Başkanı İsmail Işık, CHP Biga İlçe Başkanı Özgür Ceylan, Belediye Meclis üyeleri ve parti yöneticileri ile birlikte Biga Belediye Meclisi Aralık ayı toplantısının ardından, Çavuşköy Mahallesi mezarlığında ortaya çıkan kararın gerçeğini anlatmak için Çavuşköy Mahallesinde bir kahvehanede mahallelilerle bir araya geldi.

Mahalle sakinlerine hatanın kaynağını anlatan Belediye Başkanı İsmail Işık, "Çavuşköy 30 Mart 2014 yerel seçimleri sonrası Biga Belediyesi'ne bağlandı. Doğal olarak da köy muhtarlığına ait bütün menkul ve gayrimenkul mallar, harcı, borcu ve alacağıyla Biga Belediyesi'ne geçti. Biga Belediyesi'ne geçenlerin içerisinde 11 tane de tarla var. 11 tane tapu var. Bu tapulardan 3 tanesinin niteliği bölümünde mezarlık yazıyor. Ama 4 mezarlık parseli var. Birinde ise tarla yazıyor. Görmek isteyenler varsa belgelere bakabilirler. Arkadaşlarımızın tamamen çok dikkat etmemesinden kaynaklanan bir durumdur. Yoksa mezarlığın satılması takdir edersiniz ki, düşünülemez. Mezarlık satılır mı? Mümkün değil. Kimse satmaz, kimse de almaz. Bizim arkadaşlarımız da bunu gözden kaçırmışlar. Geçiş işlemleri sırasında Tapu Müdürlüğü'nde yapılmış olan bir eksik uygulamadan kaynaklanan bir hatadır bu. Bu bir yanlışlıktı. Özür dilenmesi gerekiyorsa ben sizlerden gereksiz bir konuyla ilgili sizleri meşgul ettiğim için özür diliyorum. Ben buraya defalarca geldim. Ben burada Çavuşköy'e neler yapabiliriz sizlerle konuştum, yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı anlattım, sizlerin fikir ve önerilerinizi dinledim. Bütün sorumluluğunu üstleniyorum. Benim memurum, benim yanımda çalışan arkadaşlarımız böyle bir hata yapmışlar. Böyle bir konuyla karşınıza çıktığım için kendimi son derece mahcup hissediyorum. Tekrar da sizlerden özür diliyorum" diye konuştu.

Konuşmanın ardından kahvede vatandaşlarla sohbet eden Başkan Işık ve beraberindekiler, mahalle sakinlerinin sorularını yanıtladı ve isteklerini not aldı.

Başkan Işık mezarlık konusuna açıklık getirdi

Başkan Işık mezarlık konusuna açıklık getirdi

Başkan Işık mezarlık konusuna açıklık getirdi

Başkan Işık mezarlık konusuna açıklık getirdi

Başkan Işık mezarlık konusuna açıklık getirdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim