• BIST 8986.97
  • Altın 2297.275
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0665
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Başkan Hiçyılmaz’dan 11. Kalkınma Planı Değerlendirmesi

Başkan Hiçyılmaz’dan 11. Kalkınma Planı Değerlendirmesi
Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hazırlık detayları açıklanan 11....

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hazırlık detayları açıklanan 11. Kalkınma Planı çalışmalarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Başkan Hiçyılmaz, "11. Kalkınma Planı'nın, ekonomik ve sosyal yaşama ilişkin her konuyu kapsayacak şeklide hazırlanması iş dünyası olarak bizleri memnun etmiştir. Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşması ve daha ileri hedeflerine ışık tutması bakımından 11. Kalkınma Planı, toplumun her kesimi tarafından benimsenmeli ve ivedilikle uygulamaya geçirilmelidir" dedi. 11. Kalkınma Planının ilerleyen günlerde daha detaylı olarak gündeme geleceğine ve üzerine görev düşen her kesimin bu konuda harekete geçeceğine değinen Başkan Hiçyılmaz, "Dünya siyasetinin içinde bulunduğu terör açmazı ve sınırlarımızda yaşanan gelişmelere rağmen, 11. Kalkınma Planı'nın başarıya ulaşmaması için hiçbir sebep bulunmamaktadır. Ülkemizin tüm kurum ve kuruluşları ile beraber, biz de Kayseri Ticaret Odası olarak üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye hazırız. Son 15 yılda atılan tüm adımlar ve elde edilen başarılarda olduğu gibi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde 11. Kalkınma Planı'nın da başarıya ulaşacağına yürekten inanıyoruz" şeklinde konuştu.

11. Kalkınma Planı'nın yerli ve milli üretim temelinde hazırlandığına dikkati çeken Başkan Hiçyılmaz, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önce de kamuoyu ile paylaştığı görüşlerinde olduğu gibi Türkiye'nin her alanda yerli üretime yönelmesi zorunluluk arz etmektedir. Fiziki alt yapıdan teknolojiye, eğitimden sağlığa kadar her alanda yeni adımlar atılması için 11. Kalkınma Planı önemli bir iradeyi ortaya koymaktadır" diye konuştu. Türkiye'nin dünya ekonomileri içinde hali hazırda söz sahibi konumda bulunduğuna vurgu yapan Hiçyılmaz, "11. Kalkınma Planı döneminde; yenilikçi, yerli ve milli üretime dayalı, yüksek teknoloji üretir hale gelen güçlü bir ekonomik yapının oluşturulması amaçlanmaktadır. Ar-Ge'ye ayrılan kaynakların artması, imalat sanayisinde yüksek teknolojili üretimin payının yükselmesi ile yakalanacak dönüşüm, katma değeri yüksek pek çok sektörde söz sahibi olmamıza neden olacaktır. 11. Kalkınma planının bu hedefler üzerinde yoğunlaşması iş dünyası olarak bizleri umutlandırmaktadır" ifadelerini kullandı.

Başkan Hiçyılmaz, "11. Kalkınma Planı; eğitim, sağlık, turizm, ulaşım gibi çok sayıda başlıkta atılacak adımları da içermektedir. Bunlar içinde en önemlisi olarak görülebilecek konu eğitimdir. Plan kapsamında, insan gücümüzün nitelikli olarak yetişmesi için temel bilimlere daha fazla kaynak ayrılacak olması bu anlamda öne çıkmaktadır" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim