• BIST 9141.48
  • Altın 2325.41
  • Dolar 32.3762
  • Euro 35.0131
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Başkan Hiçyılmaz, Beştepe’de Düzenlenen İstihdam Şurası ve Milli İstihdam Seferberliği ödül törenine katıldı

Başkan Hiçyılmaz, Beştepe’de Düzenlenen İstihdam Şurası ve Milli İstihdam Seferberliği ödül törenine katıldı
Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ev sahipliğinde Beştepe'de gerçekleştirilen...

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ev sahipliğinde Beştepe'de gerçekleştirilen İstihdam Şurası ve Milli İstihdam Seferberliği Ödül Törenine katıldı. Başkan Hiçyılmaz'a, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Celal Hasnalçacı ve Sayman Üye Bahri Coşkun eşlik etti.

Çok sayıda şirket ve kuruluşun istihdama yaptıkları katkılardan dolayı ödül aldığı programa ilişkin açıklamada bulunan Başkan Hiçyılmaz, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde başlatılan istihdam seferberliğine katkı sağlayan herkesi kutluyorum. Cumhurbaşkanımızın yaptığı çağrı, iş dünyamızca benimsenmiş ve bugüne kadar 1 buçuk milyon yeni istihdam rakamına ulaşılmış, Türkiye'de çalışma hayatına katılan kişi sayısı artmıştır. İstihdam Seferberliğinin hedefe ulaşması önemlidir" dedi.

İstihdam Seferberliğine ilişkin daha önce birçok kez çağrıda bulunduğunu hatırlatan Başkan Hiçyılmaz, "Devletimiz, yatırımların artması ve daha fazla istihdam sağlanması noktasında yeni teşvik ve destekler vermektedir. Üyelerimizi, Kamu Destekleri Ofisi'mizden alacakları bilgilerle, bu teşvik ve desteklerden daha fazla yararlanarak, Cumhurbaşkanımızın +2 istihdam çağrısına yanıt vermek için 2018 yılında da duyarlı olmaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

İstihdamın artırılması ve nitelikli çalışan sayısının fazlalaşması için çalışmalara ara verilmeden devam edilmesi gerektiğini ifade eden Başkan Hiçyılmaz, "Kayseri Ticaret Odası olarak, girişimcilik ve dış ticaret eğitimlerimizi yürütmekteyiz. Bu faaliyetlerimizle üyelerimizin ihtiyaç duyduğu kalifiye eleman ihtiyacının karşılanmasının yanı sıra, yeni iş yerlerinin ve istihdam kapılarının açılması için de destek vermekteyiz. Seminerler düzenlemekte ve üyelerimizi devletin verdiği teşviklerle ilgili bilgilendirmekteyiz. 2018 yılında da bu çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

Abdullah Gül Üniversitesi ile imzaladıkları Kariyer Danışmanlığı Projesi protokolü çerçevesinde, üniversite öğrencileri ile Oda üyelerini buluşturduklarını vurgulayan Hiçyılmaz, "Bu projemiz sayesinde öğrencilerimiz, iş adamlarımızın deneyimlerinden faydalanma fırsatı bulmaktadır. Önemli deneyim elde eden gençlerimiz daha nitelikli hale gelerek iş yaşamına katılmaktadırlar" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim