• BIST 9090.76
  • Altın 2323.472
  • Dolar 32.3694
  • Euro 34.9717
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Başkan Hazinedar, Dev Projeyi New York’ta Tanıttı

Başkan Hazinedar, Dev Projeyi New York’ta Tanıttı
Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, İstanbul'da bu yıl içinde yapılması planlanan ve özellikle engelli çocukların diğer çocuklarla beraber oynamalarına...

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, İstanbul'da bu yıl içinde yapılması planlanan ve özellikle engelli çocukların diğer çocuklarla beraber oynamalarına imkan tanıyacak "Tüm Çocuklar İçin Dünya Barış Parkı'nı New York'ta tanıttı.

Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, yoğun bir görüşme trafiğinde bulunmak için ABD'ye gitti. New York'ta bir dizi temaslarda bulunan Başkan Hazinedar hem kardeş belediye Brooklyn'i ziyaret etti hem de dünyaya örnek olacak projeyi tanıttı.

New York'ta düzenlenen imza törenine Beşiktaş Belediye Av. Başkanı Murat Hazinedar, Türkiye'nin New York Başkonsolosu Ertan Yalçın, WCPUN Başkanı Sherrill Kazan ve Beşiktaş Belediyesi yetkilileri katıldı. Başkan Hazinedar, törende yaptığı konuşmada, parkın engelli ve yaşlıların tüm ihtiyaçları göz önüne alınarak şekillendirildiğini ve 2017'de tamamlanmasının planlandığını söyledi.

"YERELDEN ULUSALA VE EVRENSELE BİR MESAJ VERMEMİZ GEREKİYOR"

Hazinedar, "Beşiktaş belki İstanbul'un kalbi, Türkiye'nin en önemli noktalarından, markalarından bir tanesi, ama sonuçta bizim de yerel yönetici olarak yerelden ulusala ve evrensele bir mesaj vermemiz gerekiyor. Bunu çok da yapıyoruz. Hanuka'dan daha çok ses getirecek bir festivali önümüzdeki ay gerçekleştireceğiz. Müslüman ve Atatürkçü bir belediye başkanı olarak, Müslüman bir ülke olarak ilk kez bizim topraklarımıza 500 yıldır değer katan Yahudi kardeşlerimizin Hanuka Bayramı'nı hem birlikte hem de sokakta kutladık. Bölgede, ülkede ciddi bir barış sorunu var, bu yüzden bu sene barışmak konulu uluslararası bir çiçek festivali yapıyoruz. Dünyadan da önümüzdeki ay yapılacak bu festivale yoğun katılım olacak" dedi.

Hazinedar WCPUN ile işbirliği yapacakları parkın taslak çizimlerini basına gösterdiği imza töreninde, parkın Beşiktaş'ta yapılacağını, böylelikle tüm çocuklar, ama öncelikle her türlü engelli çocuk için bir oyun parkı projesini hayata geçireceklerini, bu projenin Türkiye'ye örnek ve referans olacağını söyledi.

WCPUN derneğinin ise bu park projesinin engelliler için yeterli imkan sunulmayan ülkelere tanıtımını yapacağını kaydeden Hazinedar, projenin uluslararası dergi ve yayınlarda örnek olarak yer alacağını ifade ederek, "Belki de bir gün böyle bir park Halep'te de kurulacaktır" dedi.

Konuşmaların ardından Hazinedar ve Kazan işbirliği protokolünü imzaladı. Başkan Hazinedar, bu tanıtım toplantısının ardından Brooklyn Belediye Başkanı Eric Adams'ı ziyaret ederek belediyeyi gezdi. Brooklyn ile kardeş belediye protokolünü tazeleyerek somut projeler üzerinde istişare yaptılar.

Hazinedar, ABD'de yoğun bir görüşme trafiği yaşadı. Sırasıyla, Amerikan Yahudi Yardımlaşma Derneği'ni ziyaret etti. Ardından Amerikan Yahudi ortak yardımlaşma komitesi başkanı Mr. Jack Rosen ile kahvaltı da buluştu. Kahvaltıdan sonra Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu'nu ziyaret etti. Daha sonra da Amerika'da yaşayan Türk Yahudileri ile akşam yemeği yedi.

Başkan Hazinedar, Dev Projeyi New York’ta Tanıttı

Başkan Hazinedar, Dev Projeyi New York’ta Tanıttı

Başkan Hazinedar, Dev Projeyi New York’ta Tanıttı

Başkan Hazinedar, Dev Projeyi New York’ta Tanıttı

Başkan Hazinedar, Dev Projeyi New York’ta Tanıttı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim