• BIST 9057.89
  • Altın 2292.138
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0981
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Başkan Hakan Gençlerle İstişare Etti

Başkan Hakan Gençlerle İstişare Etti
Van'ın Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, ilçede ilk kez başlatılan istişare ve değerlendirme toplantıları kapsamında gençlerle bir araya geldi.

Van'ın Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, ilçede ilk kez başlatılan istişare ve değerlendirme toplantıları kapsamında gençlerle bir araya geldi.

İlçede ilk kez Belediye Başkanı Sinan Hakan tarafından geçtiğimiz aylarda düzenlenen "Gevaş 1. Genel İstişare ve Değerlendirme Toplantısı" ve "Üniversite Gençliği ile İstişare ve Değerlendirme Toplantısı"nın üçüncüsü yapıldı. Belediye ek binasında gerçekleştirilen "Gevaş Gençliği ile İstişare ve Değerlendirme Toplantısı"na başkan yardımcıları Behçet Altıntaş ile Erdoğan Parlak, Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Veysi Beken, Gençlik Lideri Necat Kaçmaz ve Gençlik Merkezi üyeleri ile gençler katıldı. İstişare toplantılarını önemine değinen Belediye Başkanı Sinan Hakan, bu toplantıların rutin olarak devam edeceğini belirtti. Başkan Hakan, "Göreve geldiğimizde istişare toplantıları başlatacağımıza dair söz vermiştik. İlkini kanaat önderleri, muhtar ve STK temsilcileriyle yaptık. İkincisini de üniversite gençleriyle yaptık. Şimdi de siz Gevaş gençleriyle yapıyoruz. Sizleri davet ederken her kesimden gençlere ulaşmaya çalıştık. Biz siyasi bir oluşum değiliz. Belediyeler siyasi üstü bir kurumdur. Burada sadece ilçenin menfaati için çalışmalar yapmaya çalışıyoruz. Siyasi kimliğimiz ikinci planda kalır. Bunu bir kez daha buradan vurgulamak istiyorum. Biz daha çok konuşmak yerine sizleri dinlemek istiyoruz. Eleştiriye sonuna kadar açığız. İstiyoruz ki Gevaş ile ilgili, gençlerle ilgili neler yapabiliriz konusunda bir yol haritası çizmek. Bu konuda sizleri dinlemek istiyoruz. Kendinizi rahat hissedin. Eleştiri ile beraber önerinizi de sunun. Burayı resmi bir ortam değil rahat bir ortam olarak değerlendirin ve rahat sorular sorun" dedi.

Daha sonra söz alan Gençlik Merkezi üyeleri, "Gevaş gittikçe geriye gidiyor. Gençlere imkan sağlanmalı. Çok yetenekli gençlerimiz var. Ancak bu gençlerin yeteneklerini ortaya koyacağı alanlara ve salonlara ihtiyacımız var. Bu anlamda belediyeye büyük sorumluluk düşüyor. Belediye bünyesinde gençlik meclisi kurulmasını istiyoruz. Sanki ilçemiz sürekli geri gidiyor. Eskiden insanlar mutluydu. Şimdi ise yüzlerde o mutluluğu görünmüyor. Temiz bir çevre istiyoruz. Belediye ile ilgili ön yargılar var. Bunun yıkılması lazım. İşsizlikten dolayı gençler büyük kentlere göç ediyor. Turizm, hayvancılık ve tarımın desteklenmesi gerekir. Vizontele filmine ait setin yıktırılması ilçeye büyük bir darbedir" dediler.

Soru-cevap şeklinde devam eden toplantıda gençler, "Belediye bünyesinde beyaz masa kurulması lazım. İlçeye elektronik pano yapılması lazım. Dengbej geceleri ve çeşitli festivallerin yapılması lazım" şeklinde ilçenin diğer eksikliklerini ve yapılaması gerekenler hakkında fikirlerini ortaya koydular.

Toplantının sonunda sorulara cevap veren Başkan Hakan, "Çok büyük projelerimiz var. Ama bunları hayata geçirmek zaman alacak. Kısa vadede yapacağımız çalışmalar var. Buradan çok güzel fikirler çıktı. Hepsini değerlendireceğiz. Gençlik Meclisi'ni kurma çalışmalarına kafa yoracağız. Bunun üzerinde duracağız. Bunun dışında sosyal ve kültürel aktiviteler konusunda çalışmalarımız olacak. Biz geldiğimizde Halime Hatun Türbesi ve Hişet Kalesi'nin tescillerini yaptık. Halime Hatun Türbesi yanında bir öğrenci yurdu yapılmış ve tarih katledilmiş. Bu yurdun yıktırılması için çalışmalar başlattık ve orası yıkılacak. Vizontele film setine keşke tüm Gevaş halkı sahip çıksaydı ve yıktırılmasaydı. Yılmaz Erdoğan Gevaş'a kırılmış ve biz bu kırgınlığın giderilmesi için çaba gösteriyoruz. Sinema salonumuz her zaman gençlerin emrindedir. Burayı her zaman kullanabilirsiniz. Belediye ile ilgili sorunlar ise kısmen bizim kısmen de Büyükşehir Belediyesi'ne ait sorunlardır. Büyükşehir Yasası'ndan doğan sıkıntılar nedeniyle işler istenildiği gibi yürünmüyor. Büyük bir ihtimal ile Büyükşehir Yasası'nda revizyona gidilecek. Ben bu toplantıda çok faydalandığımı ve geldiğiniz için sizlere teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Başkan Hakan Gençlerle İstişare Etti

Başkan Hakan Gençlerle İstişare Etti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim