• BIST 9079.97
  • Altın 2308.161
  • Dolar 32.328
  • Euro 35.0931
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Başkan Gürün Çalışan Gazeteciler Günü’nü Kutladı

Başkan Gürün Çalışan Gazeteciler Günü’nü Kutladı
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, mesleği toplumu doğru bilgilendirmek olan çalışan, çalışmayan, yazdığı gerçek ve doğru haberler...

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, mesleği toplumu doğru bilgilendirmek olan çalışan, çalışmayan, yazdığı gerçek ve doğru haberler nedeniyle mesleğini yapamayan, tutuklanan bütün gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; "Çağdaş ve demokratik toplumlarda olması gerektiği gibi gazeteciler yaptıkları gerçek, doğru, tarafsız haberler ile toplumu bilgilendirir ve basın bu toplumlarda yasama, yürütme ve yargıdan sonra dördüncü kuvvet kabul edilir. Tarafsız, ilkeli, objektif, gerçek haberleri ile gerek gazetedeki köşelerinde gerekse gazetedeki manşetleri ile okuyan vatandaşa her zaman ulaşan gazeteciler Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de söylediği gibi, Bir milleti aydınlatma ve uyarmada bir millete muhtaç olduğu fikrî gıdayı vermekte, özet olarak bir milletin mutluluk hedefi olan müşterek istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir. Ülkemizde mesleki olarak birçok zorlukla karşılaşan gazetecilerin siyasi baskılardan uzak, tarafsız bir şekilde görevlerine yerine getirebilmesi toplumun menfaatleri ve geleceği için de önemlidir. Ancak günümüzde gazeteciler mesleki zorluklarının yanında siyasi iradeyle de mücadele etmekte, taraf ve bertaraf olmamak arasında gidip gelmektedirler. Amaçları toplumu doğru bilgilendirmek olan ve yaptıkları haberler yüzünden tutuklanan gazetecilerin sayısı ne yazık ki günümüzde küçümsenemeyecek kadar fazladır. Yaptıkları gerçek ve doğru haberler nedeni ile tutuklanan mesleği gazetecilik olan kişiler de özgürlüğüne kavuşmalı, gerekiyorsa tutuksuz yargılanmalıdır. Toplumu aydınlatmak ve kamuoyunun gerçekleri öğrenmesi için çalışan bütün emekçi gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum." dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim