• BIST 9142.4
  • Altın 2325.583
  • Dolar 32.3735
  • Euro 35.0075
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Başkan Gürsoy, gazetecilere çalışmalarını anlattı

Başkan Gürsoy, gazetecilere çalışmalarını anlattı
Bitlis'in Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, gazetecilere belediye çalışmalarını ve projelerini anlattı.

Bitlis'in Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, gazetecilere belediye çalışmalarını ve projelerini anlattı.

Makamında gazetecilerle buluşan Başkan Gürsoy, görev süresince gerçekleştirilen veya devam eden çalışmalar ve projelerinin yanı sıra doğalgazdan hükümet konağına, adliye sarayından yapılması düşünülen yeni hastaneye kadar merak edilen birçok konuya açıklık getirdi. Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Gürsoy, ilçe halkının hizmetin en iyisine layık olduğunu belirterek, "Bu yıl Allah nasip ederse Sapantaşı civarına kapalı sistem sulama suyunu getireceğiz. Aynı zamanda Lal Çayı'nı bu sene yeniden söküp yapacağız. Hayalimdeki proje olan Baraj mevkiine çok güzel gölet yapacağız. Bunun projesini planladık ve programa girdi. İnşallah bu projeyi bitirip Adilcevaz'a Bolu Abant benzeri bir mesire alanı kazandıracağız. Bu göletin yapımının tamamlanmasıyla birlikte burası hem görsel anlamda güzel olacak hem su taşkınlarını önleyecek hem de ilçemizde sulama suyu problemini kökünden halledeceğiz. Aygır Gölü'nden eskisi gibi arzu ettiğimiz şekilde artık sulama yapamıyoruz. Bu kapsamda Devlet Su İşleri ile görüşüp Erciş'te bulunan Akyuva Barajı'nın planlaması bitti ve bu sayede ilçemizde tarım yapılan bazı kesimleri sulama sahası içine alacağız. İlçemizin içme suyu yeterli değil, bu nedenle 30 sene sonraki nüfusun bile içme suyu ihtiyacını karşılayabilecek şekilde isale hattı ve su depolarını tamamen yenileceğiz. Bu çalışmanın projelerini bitirdik ve ilçemizin tüm mahallelerine paket arıtmasını yaparak hemşehrilerimize daha sağlıklı ve yeterli içme suyunu vereceğiz. Aynı zamanda bozuk olan yollarımıza 120 bin metrekare civarında parke taşını döşeyebilirsek, ilçemizdeki yol problemini tamamen çözmüş olacağız. En büyük problemlerimizden biri Sapan Taşı ve Selçuklu Mahallesi'nin yollarıdır. Bu yolların yapımına da en kısa sürede başlayacağız. İlçemizin sahil yolu için çok güzel aydınlatma projesi hazırladık. Bu projenin finans sorununu çözebilirsek, inşallah en kısa sürede çalışmalarına başlayacağız. Adilcevaz çarşı merkezinde kentsel dönüşüm için Çevre ve Şehircilik Bakanlığına başvuruda bulunduk ve uygun görüldü. Bu konuda teknik çalışmalarımız devam ediyor. Fakat bu proje uzun soluklu bir iş olduğundan dolayı zaman alacak. Bu projemizi de gerçekleştirebilirsek, ilçemiz daha güzel bir görünüme kavuşacak" dedi.

"Adilcevaz marka şehir olacak"

Başkan Gürsoy, ilçe nüfusunu ve ekonomisini canlandıracak projeler üzerinde çalıştıklarını belirterek, "Ayrıca ilçemizde turizmi ön plana çıkarmak için çalışmalara başladık. Hemşehrimiz Cumali Birol ile birlikte ilçemizde bir dalış kulübü kurmayı düşünüyoruz. Dalış kulübü bölgemizde sadece ilk Adilcevaz'da olacak. Dünyada dalışla ilgili çok meraklı var. Bu nedenle bu projenin Adilcevaz'a çok faydalı olacağını düşünüyorum. İlçemizin Van Gölü sahillerinde ve karada bulunan mikrobiyalitleri de turizme kazandırarak Adilcevaz'ı bir turizm merkezi haline getireceğiz. Ayrıca Adilcevaz'ı dünyada bir marka haline getirmek için çaba sarf ediyoruz. Dünyada "sakin şehir" denen bir marka var. Dünya nüfusunun yüzde yirmisi durmadan geziyor. Bu insanlar genelde doğası güzel ve sakin yer arıyor. Bu kapsamda hazırladığımız dosya ile birlikte "sakin şehir" projesine başvurumuzu yaptık ve dosyamız İtalya'nın Milano şehrinde alt komisyondan geçti. Projemizin üst komisyondan da geçmesi halinde ilçemiz Ahlat ile birlikte sakin şehir olacak. Bu sayede hem yatırımlarımız daha da artacak hem de turistler ilçemize daha çok gelecek. Bu sayede Adilcevaz turizm açısından bir marka haline gelecek. Girişimlerimiz sonucunda ilçemiz turizmi açısından önemli bir yere sahip olan Adilcevaz Kalesi, yatırım programına girdi. Bu kalenin onarımı için 3 milyon lira ödenek ayrıldı ve en kısa sürede ihalesine çıkıp bu kalenin yenileme çalışmalarını başlatacağız" diye konuştu.

Adilcevaz'a doğalgaz müjdesi

Merak edilen sorulara ve ilçede yapılması düşünülen projelere açıklık getiren Başkan Gürsoy, "İlçemizde bazı vatandaşlarımızın kafasında belediyemizin 100 milyon civarında bir borcunun olduğu söyleniyor. Fakat böyle bir şey söz konusu değil. Belediyemizin şu anda geçmiş dönemlerden kalan ve faiziyle birlikte 14 milyon civarında bir borcu söz konusudur. İlçemize 75 yataklı yeni bir hastane yapımı düşünülüyor. Bu konuda eski yerin yıkılıp yeniden yapılması düşüncesindeyiz. Fakat Ankara'dan gelecek olan heyet nasıl uygun görürse bunun sonucunda ilçemize çok güzel bir hastane kazandıracağız. Hükümet konağı ile ilgili hak etmediğimiz bazı suçlamalarla karşı karşıya kaldık. Bu konuda yaşadığımız yer sıkıntıları nedeniyle bir türlü çalışmalarına başlayamadık. İnşallah nisan ayı içerisinde hükümet konağının eski yerine yapılması için çalışmalara başlayacağız. İlçemizdeki imar sıkıntısı sorununu çözmek için çalışmalarımızı bitirip Kültür ve Turizm Bakanlığına gönderdik. İnşallah iki ay içerisinde sonuçlanıp ilçemize kat sayısını birer kat daha arttırmış olacağız. İlçemizde bulunan adliye sarayının kapanması da söz konusu değil. Fakat Toprak Mahsulleri Ofisine ait buğday silolarının bulunduğu alana adliye sarayı yapacağız. Ancak bu sayede Toprak Mahsulleri Ofisinin de kapanması söz konusu değil. Sadece buğday silolarını daha uygun bir yere taşıyacağız. Doğalgaz konusunda ise ilçemize mutlaka doğalgaz gelecek. Tatvan'a gelen doğalgaz oradan Ahlat'a, ardından da ilçemize kesinlikle gelecek. Bu konu hakkında hemşehrilerimiz müsterih olsun ve kafasında herhangi bir şüphe olmasın. Hükümetimizin de bu konuda kesin kararlığı var. Bunların yanı sıra ilçemize bir gençlik merkezi yaparak, gençlerimize güzel bir mekan kazandıracağız. Projelerimizin yapılmasında her zaman yanımızda olan Vedat Demiröz Beye, her gittiğimizde bize yardımcı olan Suat Hayri Aka Müsteşarımıza, Milli Eğitim Bakanlığında Müsteşar ve Genel Müdürü hemşerimiz Hamza Aydoğdu Beye çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim