• BIST 9454.03
  • Altın 2500.414
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.8132
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 18 °C

Başkan Gürlesin’den Çanakkale Destanı Mesajı

Başkan Gürlesin’den Çanakkale Destanı Mesajı
Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 101'nci yıldönümünü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 101'nci yıldönümünü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. "Bu zafer, kahraman askerlerimizin, dünya tarihine geçen bir kahramanlık mücadelesidir" diyen Başkan Gürlesin, gün dolayısıyla hazırladıkları Çanakkale Şehitlerini Anma Gecesi etkinliklerine de tüm vatandaşları davet etti.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 101'inci yıldönümünü kutlamanın gururunu yaşadıklarını belirten Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, gün dolayısıyla yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: "Türk milleti Çanakkale'de elde ettiği üstün başarısı ile bağımsızlığı ve vatan toprağı söz konusu olduğunda, karşısında hiçbir gücün duramayacağı mesajını tüm dünyaya en açık şekilde vermiştir.Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkale dizelerinde yer verdiği gibi, "Ey bu topraklar için toprağa düşmüş asker, Gökten ecdat inerek öpse o pak alnı değer. Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın? Gömelim gel seni tarihe desem sığmazsın.'Milletini ve kutsal değerlerini korumak için savaşarak, bu uğurda canını veren aziz şehitlerimizin Şehitler Günü'nü idrak etmenin onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Vatan sevgisi, millet ve bayrak bilincini gelecek nesillere aktarmakta görevimiz. Bu kapsamda Pamukkale Belediyesi olarak geçtiğimiz yıl Çanakkale Savaşı'nda kullanılan 4 bin savaş malzemesinin sergilendiği "Çanakkale Gezici Müzesi TIR'ını ilçemiz halkıyla buluşturduk. Milletimizin bağımsızlığa olan tutkusuyla her ne şart altında olursa olsun vatanımızdan asla vazgeçmeyeceğimizin bir kez daha tüm dünyaya duyurulduğu, tarihin ve dünyanın akışının değiştiği böylesi zafer için, bir kez daha tüm komutanlarla birlikte başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere kahraman ecdadımızı rahmet, şükran ve minnetle anıyorum ve aziz şehitlerimizin huzurunda saygıyla eğiliyorum."

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 101'inci yıldönümü dolayısıyla "Çanakkale Şehitlerini Anma Gecesi" etkinliği düzenlediklerini belirten Başkan Gürlesin, "18 Mart Cuma günü saat 20.00'da Pamukkale Üniversitesi Kredi Yurtlar Kurumu Spor Salonunda etkinliğimizi gerçekleştireceğiz. Kahramanlık türkülerinin seslendirileceği, drama ve şiir dinletisinin yapılacağı etkinliğimize tüm halkımız davetlidir" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim