• BIST 9548.09
  • Altın 2488.656
  • Dolar 32.5033
  • Euro 34.4966
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 22 °C

Başkan Gürkan, "Yeter Ki Yüreğinizde, Beyinlerinizde Engeller Olmasın"

Başkan Gürkan, "Yeter Ki Yüreğinizde, Beyinlerinizde Engeller Olmasın"
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü sebebiyle yayınladığı mesajda, "Onlara fırsat verelim. Bizden eksikleri...

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü sebebiyle yayınladığı mesajda, "Onlara fırsat verelim. Bizden eksikleri yok, farklılıkları var. Onlar bizden farklı. Çünkü yargılamazlar; çünkü içlerinde kötülük yok" dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Down Sendromlu gençlerin de cinsel kimlikleri bulunan, ergenlik bunalımı yaşayan, aşık olan, kalbi kırılan, kardeşi ile kavga eden, gürültülü müzikler dinleyen, gülen, dans eden birer birey olduklarını ifade etti.

"Down Sendromlu olmaları onları bizlerden, sizlerden, çocuklarımızdan farklı bireyler haline getirmiyor" diyen Başkan Gürkan, "Down Sendromlu olmak aslında artı bir fazlalık. Bildiğiniz gibi, düzenli bir hücredeki kromozom sayıları 46 iken, Down Sendromlu birey de fazladan bir kromozoma, yani 47 kromozoma sahiptir. Bu da aslında onların bizden eksik değil fazla olduklarının bilimsel bir açıklamasıdır. Yani Down Sendromu bir hastalık değil, genetik bir farklılıktır. Down Sendromlu bireylerin kendilerini tam olarak geliştirebilmeleri ve kendilerine yetecek bir yaşam sürebilmeleri için ailelerine, arkadaşlarına ve toplumun duyarlılığına ihtiyaçları vardır. Bu nedenle Down Sendromlu bireylerin eğitimle hayata uyum sağlayabildiğini ve onların da meslek sahibi olabildiklerini unutmayalım. Toplumsal yaşantımızda onların biraz daha farkına vararak, onlara biraz daha ilgi göstererek onları mutlu etmeye ve hayatI yakalayabilmelerine fırsat verebiliriz" ifadelerini kaydetti.

Başkan Gürkan, "Önemli olan bedenlerdeki engeller değil, yeter ki yüreğinizde beyinlerinizde engeller olmasın. Biz Edirne'yi tüm insanlık için engelsiz bir kent haline getireceğiz" diye konuştu.

Başkan Gürkan, "Yeter Ki Yüreğinizde, Beyinlerinizde Engeller Olmasın"

Başkan Gürkan, "Yeter Ki Yüreğinizde, Beyinlerinizde Engeller Olmasın"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim