• BIST 9039.77
  • Altın 2298.627
  • Dolar 32.3159
  • Euro 35.1084
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Başkan Gürkan, Edirne Halkının Yeni Yılını Kutladı

Başkan Gürkan, Edirne Halkının Yeni Yılını Kutladı
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne halkının yeni yılını kutlayarak, "Üzüntüleriyle, sevinçleriyle bir yılı daha geride bırakırken, yepyeni...

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne halkının yeni yılını kutlayarak, "Üzüntüleriyle, sevinçleriyle bir yılı daha geride bırakırken, yepyeni umutlar ve beklentilerle 2016 yılına "Merhaba" diyoruz. 2016'da her yeni güne güzel umutlarla başlamayı diler, yeni yılın ülkemize ve insanlığa sağlık, barış, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ederim" dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, kutlama mesajı yayınlayarak, Edirne halkının yeni yılını kutladı. Yeni yılda yeni projelerin, yeni umutların yeşereceğini ifade eden Gürkan, "Yaşanabilir bir Edirne adına verdiğimiz mücadelede bir dönemi daha geride bırakıyoruz. Hedeflerimize bir adım daha yaklaşacağımıza inandığımız yeni bir yıla girmenin heyecanı ve sevinci içerisindeyiz. Yeni atılımlar, yeni projeler, yeni umutlar ve yeni adımlarla 2016'da da Edirne için, Edirne'nin geleceği için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

2015 yılında Edirne'nin yaşam seviyesini yükseltmek adına yapılan tüm hizmetlerde katılımcı ve şeffaf bir anlayış sergilediklerini anlatan Gürkan, "Tarihi, kültürü, ekonomisi ve doğal güzellikleriyle geleceğe taşımayı hedeflediğimiz Edirne'de 2015 yılında birçok projeyi hayata geçirdik. 2015 yılında olduğu gibi 2016 yılında da halkımızdan aldığımız güç ve kararlılıkla Edirne için çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

TÜRKİYE'NİN İKİNCİ BÜYÜK ŞEHİTLİĞİNİ EDİRNE'YE KAZANDIRDIK.

Edirne Belediyesi olarak 2015 yılında birçok başarılı proje imza attıklarını ifade eden Gürkan, "Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin özverili çalışmaları sonucunda milli mücadele esnasında yaralanıp tedavi amaçlı Edirne Asker Hastanesine getirildikten sonra şehit düşmüş ve hastane yakınında bir alana defnedilmiş 5003 askerimizin olduğu tespit edildik. El birliğiyle Çanakkale'den sonra ikinci büyük şehitliği hizmete açtık. Yurtiçi ve yurtdışından birçok ziyaretçiyi şehrimize çekeceğine ve tüm Edirne Halkının yaşadıkları şehirde böylesine güzel bir şehitliğin bulunmasından gurur duyacağına olan inancımız tam" ifadelerini kullandı.

TARİH ELEKTRİK FABRİKASINDAN KÜLTÜR MERKEZİ

Edirne Belediyesi olarak ilk defa tescilli eserlerden birini restore etmenin hazzını, mutluluğunu ve sevincini yaşadıklarını ifade eden Gürkan, "Tarihi Elektrik Fabrikasının, Kültür Merkezi haline gelmesi için restorasyon çalışmalarına başladık. 20 Mayıs 2015 tarihinde inşaatına başladığımız restorasyon işini 27 Ekim 2016 tarihinde tamamlayıp Edirne'mize çok amaçlı bir Kültür Merkezi ve Nikah Salonu kazandıracağız" dedi.

365 GÜN ZİYARET EDİLEN BİR SARAYİÇİ

Gelişen ve değişen bir Edirne profili için büyük önem taşıyan Kırkpınar Alanı Rekreasyon Projesi'nin temellerini attıklarını ifade eden Gürkan, "Suni gölet, havuz, suni plaj, yürüyüş ve bisiklet yolları, parklar, çocuklarımız için oyun alanları ve restoranları içinde barındıracak bu rekreasyon projesinin şehrimize büyük kazanımlar sağlayacağına eminiz. Söz konusu projemiz için beton kullanılmayacak, tamamı taşınabilir malzemeden olacak. 4 bin 900 metrekare bir alana sahip olan Sarayiçi'ni, yılın sadece 1 haftası değil 365 günü ziyaret edilebilecek yeni bir destinasyon haline getirmeyi hedefliyoruz. 2015 yılında projesini tamamladığımız bu proje için 2016 yılında yapımına başlıyoruz" şeklinde konuştu.

60 YILLIK UTANÇ SONA ERİYOR

Kentin 60 yıllık utancının sona ereceğini ifade eden Gürkan, "Göreve başladığımız ilk gün "Edirne" ortak paydası altında, hiçbir siyasi ayrım gözetmeksizin, tüm kurumlarla işbirliği içinde kenti geleceğe taşıyacak projeleri hayata geçireceğimizi iddia etmiştik. Bu iddiamızı 60 yıldır çözüme kavuşmayan vahşi depolama alanı yerine, yapımına başladığımız ve 2016 yılında sizlerin hizmetine kazandırılacak olan "Katı Atık ve Bertaraf Tesisi'yle kanıtladık. Edirne'nin en büyük kazanımlarından biri olacak olan Katı Atık Bertaraf Tesisleri, ekolojik bir çöplük olacak, doğayı kirletmeyen, yer altı sularını kirletmeyen, çevreyi kirletmeyen. Tesisin yakının da bulunan Karayusuf ve Hıdırağa köylerini rahatsız etmeyecek, koku yapmayacak, onların arazilerini, havasını kirletmeyecek bir çöplük. Edirne halkı kazandırdığımız bu çöplükle 60 yıllık utançtan kurtulacak. Çevre dostu olan bu tesisimizden üreteceğimiz gübreyi çiftçimizle birlikte kullanacağız. 3 yıl sonra tesisten üretilecek olan elektrikle ekonomimize katkı sağlayacağız" dedi.

KADINLARA YENİ YAŞAM MERKEZİ

Şuan faaliyette olan Zübeyde Hanım Lokali'nde Edirne'de yaşayan bütün kadınların sosyal, kültürel, politik ve ekonomik anlamda desteklenerek güçlendirilmesi amacıyla yapılan çalışmaların devam ettiğini ifade eden Gürkan, "Buna ek olarak 14 Mayıs 2015'de Kıyık Semti'nde Özgecan Kadın Lokali'ni hizmete açtık. Ayrıca Eski Vali Konağı'nı hukukçusuyla, psikoloğuyla, doktoruyla bir Kadın Sağlığı Merkezi haline getirip kadınlarımızın sosyal hayatta daha aktif hale gelebilmeleri, sahip oldukları haklardan daha fazla yararlanabilmeleri adına çalışmaya, hayatı, değer verdiğimiz Kadınlarımız ile güzelleştirmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

ENGEL SADECE YÜREKLERDE SLAGONIYLA YOLA ÇIKTIK

Haftanın her günü sabah saat: 08.30'da çarşı istikametine akşam saat: 17.30'da ise Özserhat ve Yeni Toki istikametine dönüş yapan, sadece engelli vatandaşlara yönelik iki adet 2A ve 2B ETUS otobüsle hizmet etmeye başladıklarını ifaden Gürkan, "İşitme Engelli vatandaşlarımızın hizmetlerimizden çok daha rahat yararlanabilmesi için belediye personelimize İşaret Dili Eğitimi vermeye başladık. Tüm müdürlüklerimizde en az 3 personelimiz İşaret Dili'ni mutlaka biliyor olması gerekiyor ki, işitme engelli vatandaşlarımız Edirne Belediyesi'nin hizmetlerinden rahatlıkla yararlanabilsin. "Engel sadece kalpdedir" sloganı ile birçok engel grubuna yönelik projelerimiz devam edecek. Şuan çalışmalarında sona yaklaştığımız Engelli Yaşam Merkezi'yle 2016 yılında "Engelsiz Bir Edirne" hayalimizin en önemli adımlarından birini atmış olacağız" şeklinde konuştu.

2016'DA ALTYAPI SORUNLARINI ÇÖZMEK İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLAYACAĞIZ

2015 yılında geliştirilen bazı projelerin ise 2016 yılında start alacağını ifade eden Gürkan, "2016 yılında itibaren Edirne'de alt yapıda yaşanan sorunları da çözüme kavuşturmak istiyoruz. Kanalizasyonuyla, yağmur suyuyla, atık su arıtma tesisi ve içme suyu şebekesiyle Edirne'nin alt yapısını komple yenilemek istiyoruz. Edirne Belediyesi olarak 2016 yılında elimizi taşın altına koyarak, Edirnelilerin önümüzdeki 50 yıllık altyapı sorununu tamamen çözmek istiyoruz. Edirne'de ne su patlağı, ne kanalizasyon taşması nede yağmur suyu birikintisi olmasın istiyoruz. Bunun için belki de Türkiye'de ilk defa deneyeceğimiz yöntemle 10 Ocak 2016'te 24 mahallede referandum yapacağız, halka soracağız: "Alt yapıyı yenileyeceğiz. Tüm bu işlemleri parça parça mı yapalım, hepsini aynı anda mı yapalım" diye. "3 yıl beraber çile çekmeye var mısınız" diyeceğiz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim