• BIST 9079.97
  • Altın 2324.114
  • Dolar 32.3616
  • Euro 34.9438
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Başkan Gürkan, DSİ Hizmet Binası İnşaat Alanını Gezdi

Başkan Gürkan, DSİ Hizmet Binası İnşaat Alanını Gezdi
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Topsöğüt Mahallesinde yapımı devam eden DSİ 92. Şube Müdürlüğü Hizmet Binası inşaatında incelemelerde...

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Topsöğüt Mahallesinde yapımı devam eden DSİ 92. Şube Müdürlüğü Hizmet Binası inşaatında incelemelerde bulundu. Gürkan, Battalgazi Belediyesi tarafından yaptırılan DSİ 92. Şube Müdürlüğü Hizmet Binası'nın kısa sürede bitirilerek, hizmete sunulacağını söyledi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Belediyesi tarafından Malatya-Sivas Karayolu Topsöğüt Mahallesinde yapımı devam eden DSİ 92. Şube Müdürlüğü Hizmet Binası inşaat alanında incelemelerde bulundu. Gürkan, burada inşaat çalışmalarını yürüten ilgili firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı. DSİ binası hakkında konuşan Gürkan, DSİ ile yapılan protokole dikkat çekerek, "Devlet Su İşleri ile yapmış olduğumuz protokol çerçevesi içerisinde onların hizmet binalarına karşılık onlara da bir hizmet binası yapılması için bir protokol imzalamıştık. O protokol çerçevesi içerisinde Topsöğüt civarında belirlenen 40 dönüm civarındaki yere Devlet Su İşlerinin hizmet binasının temelini attık ve görüldüğü gibi inşaat hızla yükseliyor. Buradaki Devlet Su İşleri binası aynı zamanda Türkiye'de bir ilk olacak. Şube boyutu itibariyle Türkiye'de en büyük hizmet binası. Bu yer tamamen bizim belediyemizin uhdesinde ve belediyemizin imkanlarıyla belediyemiz öz kaynaklarıyla yapılan bir bina. Bir belediye düşünün bir tarafta kendi hizmet binasını yapıyor, onun karşılığında da Devlet Su İşleri'ne kendi hizmet binası büyüklüğünde kapalı alanı 30 bin metre kare olan bir başka binayı da yapıyor. Bu binaların yapım sürecini de 15 aylık kısa bir takvime bağlamış ve bunun 3-4 ayı geçmiş, kalan bir yıl içerisinde de geri kalanın bitirilmesi noktasında irade kararlılığımızı belirtmişiz" şeklinde konuştu.

Gürkan, hizmet binasının belirlenen standartlarda yükselmeye devam ettiğini belirtti. Gürkan, "Gerek Devlet Su İşlerinin ilgili kontrol ekibi, gerek belediyemizin kontrol ekibi tarafından periyodik aralıklarla yapılan kontrollerde de gördüğümüz odur ki, bizim belirlemiş olduğu standartlara uyuyor. O standartlar çerçevesinde inşaatlar ilerliyor. Ben inanıyorum ki yapılıp bittiği takdirde burası Türkiye'de örnek bir hizmet binası olacaktır. Çünkü Türkiye'de hiçbir şubenin böyle 30 bin metre kare kapalı alanı yok. Bırakın şubeyi bölge müdürlüklerinde bile modern anlamda, geniş fiziki mekanları olan ikinci bir bina yoktur. İnanıyorum ki gerek Topsögüt'teki Devlet Su İşlerinin hizmet binası, gerek Battalgazi Belediyesinin hizmet binası belirlenen takvimde bitecektir. Devlet Su İşlerinin personeli buraya gelecektir. Malatya'mıza güzel hizmetler yapmaya, bu güzel mekanlarda devam edecekler. Bizler de 7-8 binada sürdürdüğümüz belediye hizmetlerini tek bir merkezde toplayıp, daha homojen bir yapı içerisinde, yönetimin daha kontrol edilebilir döngüsünün daha rahat alınabileceği bir mekanda hizmetlerimizi devam ettireceğiz" diye konuştu.

Başkan Gürkan, DSİ Hizmet Binası İnşaat Alanını Gezdi

Başkan Gürkan, DSİ Hizmet Binası İnşaat Alanını Gezdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim