• BIST 9572.82
  • Altın 2472.81
  • Dolar 32.492
  • Euro 34.5985
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 27 °C

Başkan Gürkan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü Kutladı

Başkan Gürkan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü Kutladı
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak, "Anne, eş, iş kadını gibi görevleri üstlenen hayatımızın mimarı...

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak, "Anne, eş, iş kadını gibi görevleri üstlenen hayatımızın mimarı kadınlarımızın her daim yanındayız" dedi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanmış uluslararası bir gün olduğuna değinen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, yayınladığı kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Hayatın her alanında ve tüm dünyada sevgiyi, hoşgörüyü, fedakarlığı, duyarlığı ve varoluşu temsil eden kadınlarımız, demokratik bir toplumunun temel taşlarıdır. Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran, yok olmuş bir milleti tekrar ayağa kaldırarak ülkesine, milletine ve bağımsızlığa sahip çıkılmasını sağlayan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, kadınları "Türkiye Cumhuriyeti'nde eşit olması" ilkesini gerçekleştirdiği devrimlerin yapı taşı olarak görmüştür. Bu doğrultuda yola çıkan Mustafa Kemal Atatürk, başta seçme ve seçilme hakkı olmak üzere gerçekleştirdiği birçok devrimle diğer dünya ülkelerine öncü olmuştur.

Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Ey kahraman Türk kadını, sen yerlerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın" sözü kadına verdiği değeri en doğru ve somut bir şekilde ortaya koymaktadır.

Kadınların siyasette, sosyal ve kültürel alanda, eğitimde, hukukta, aile ve çalışma hayatında, kısacası toplumsal yaşamın tüm alanlarında erkeklerle eşit haklara sahip olması ve bu hakların pozitif ayrımcılıkla zenginleştirilmesi gerekmektedir. Üstlendiği "anne', "eş" ve "iş kadını" gibi görevleri en iyi şekilde yerine getirerek, hayatın ağır şartları altında mücadele eden hayatımızın mimarları kadınlarımızın her daim destekçi olacağımız gibi; kadına uygulanan her türlü şiddetin de karşısında olacağız.

Kadına yönelik şiddettin, tecavüzün ve tacizin yer almadığı kadınların da erkekler gibi özgürce yaşadığı bir Türkiye dileğiyle, tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim