• BIST 9782.89
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 23 °C

Başkan Gürcan’dan Kadınlar Günü Mesajı

Başkan Gürcan’dan Kadınlar Günü Mesajı
AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan, "Doğumdan ölüme kadar, hayatımızın her anında yanı başımızda varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz...

AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan, "Doğumdan ölüme kadar, hayatımızın her anında yanı başımızda varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan kıymetli kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü yürekten kutluyorum" dedi.

AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. 8 Mart'ın Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanmış uluslararası bir gün olduğunu vurgulayan Gürcan, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü ülkemizde ilk kez 1921 yılında kutlanmaya başlanmıştır. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü tüm dünyada kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemlerini ve isteklerini dile getirdikleri birlik ve beraberlik günü olarak kutlanmaktadır. Peygamber Efendimiz (S.A.V), bir hadisinde, "kadınlar hakkında size hayrı vasiyet ediyorum." Kadınlar konusunda Allah'tan korkun. Çünkü sizler onları Allah'ın emanetiyle aldınız" buyurmaktaydı. Kadınlarımız, tarihimizin en eski dönemlerinden içinde bulunduğumuz çağa kadar toplumsal hayatımızın, millet ve devlet yapımızın odağında yer almış, her dönemde ihtiyaç hissettiğimiz feragat ve fedakarlıkların en yücesini yapmıştır. Çağdaş ve demokratik değerlerin ilk önce kadınlarımız tarafından benimsendiği, hayata geçirildiği, yeni yetişen nesillere ulaştırıldığı ülkemizde bilinen bir gerçektir. Bununla birlikte ülke olarak karşı karşıya kaldığımız olumsuzluklardan herkesten daha çok kadınlarımızın etkilendiği ortadadır." dedi.

Türk kadının kurtuluş savaşında; kanını, canını, emeğini ve evladını memleketin kurtuluşuna

ve bağımsızlığına adadığını hatırlatan Gürcan, mesajına şöyle devam etti: "Kadınlarımız eğitimden sağlığa, yasama, yürütme ve yargıdan iş dünyasına kadar her alanda üstlendiği görevleri başarıyla yerine getirmiştir.. Bu nedenle; kadınlarımızın toplumsal hayatta kendilerini daha iyi ifade edebilmeleri, bilimde, sanatta, siyasette kısacası her alanda daha etkin olabilmeleri en büyük dileğimizdir. Doğumdan ölüme kadar, hayatımızın her anında yanı başımızda varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan kıymetli kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü yürekten kutluyorum"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim